Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Myath 

všechny recenze uživatele

Předně, pokud to jen trochu jde, vyhněte se dabingu obrovským obloukem! Genialita vtipů, jako u spousty podobných seriálů, je ve slovních hříčkách, narážkách a lstivých dvojsmyslech, které nevinným dítkům snadno uniknou. Navíc to, co Kristen Schaal, co by Mabel předvádí, český dabing spolehlivě pohřbívá. Zbytek obsazení podává také velmi kvalitní výkony a postavy jsou zábavné a snadno si je zamilujete. Animace je perfektní a seriál po celou dobu udržuje správný mix komedie a záhadné atmosféry. Je opravdová škoda, že vznikly pouze dvě série, na druhou stranu možná o to více silnější je finále ve chvíli, kdy Gravity Falls ještě neztrácí dech a dojemně zakončuje dobrodružství Dippera a Mabel. Do I love Gravity falls? [✓ ] Yes, [✓ ] Definitely, [✓ ] Absolutely!!! ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Hele mě to bavilo, sice je vidět, že to je cílené spíš na mladší publikum, ale troufám si říct, že i dospělé, co mají rádi animáky, to bude bavit. Ty části kolem záhad a díly, kde to mělo nějakou obsáhlejší linku byly opravdu super. Váhala jsem mezi 4* a 5*, ale nakonec jsem dala vyšší hodnocení hlavně za druhou sérii. Takže za mě klidně 85%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls možná působí prvním dojmem pro děti, ovšem není tomu úplně tak. Příběh je vynikající a celková zápletka je zajímavá, záhadná a nepředvídatelná. Hlavní záporák, což nebudu zmiňovat kdo, abych se vyhl spoilerům je vynikající a jeho soupeři, což jsou Dipper s Mabel musí čelit nebezpečí v záhadném lese, ačkoliv to jsou stále jen malé děti. Bohužel seriál pro děti přeci jen je a najde se zde pár věcí, které trošičku seriál kazí, jako například jedna naprosto zbytečná epizoda pro natažení děje a nebo to, že si Mabel shání kluka každých pár dílů. Kromě těchto pár chybek máme ale skvělý animovaný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. 1. série - 8/10 2. série - 8/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)
  • Tvorca Alex Hirsch založil celú sériu na tom, ako so svojou dvojičkou Ariel trávil prázdniny. (mckika)
  • Zlejda Stan kontroluje sílu portálu, který mu do sebe díky jeho zesílení vtáhne poznámkový blok, propisku a hrnek na kafe. Všechny tyto předměty vypadnou z portálu v epizodě Close Rick-counters of the Rick Kind (2014). (lil7minmin)

Reklama

Reklama