Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Myath 

všechny recenze uživatele

Předně, pokud to jen trochu jde, vyhněte se dabingu obrovským obloukem! Genialita vtipů, jako u spousty podobných seriálů, je ve slovních hříčkách, narážkách a lstivých dvojsmyslech, které nevinným dítkům snadno uniknou. Navíc to, co Kristen Schaal, co by Mabel předvádí, český dabing spolehlivě pohřbívá. Zbytek obsazení podává také velmi kvalitní výkony a postavy jsou zábavné a snadno si je zamilujete. Animace je perfektní a seriál po celou dobu udržuje správný mix komedie a záhadné atmosféry. Je opravdová škoda, že vznikly pouze dvě série, na druhou stranu možná o to více silnější je finále ve chvíli, kdy Gravity Falls ještě neztrácí dech a dojemně zakončuje dobrodružství Dippera a Mabel. Do I love Gravity falls? [✓ ] Yes, [✓ ] Definitely, [✓ ] Absolutely!!! ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

Reklama

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls je určite jeden z lepších seriálov na Disney Channel. Záhady a paranormálne javy ma bavia, takže tento seriál ma baví tiež. Páči sa mi ako obidve hlavne postavy- inteligentný Dipper a veselá Mabel- sú úplne rozdielní, ale obidvaja sympatickí a majú realistický súrodenecký vzťah ( ano- súrodenci sa možu škádliť, ale stále sa možu mať radi a baviť sa spolu ). Seriál velmi vtipný nieje, ale keď už je vtipný, tak je to super. :D Prekvapivo, tento seriál má aj morálky- jedna epizoda bola o vysporiadavaní sa s nevšímavými rodičmi. Oh, ano, sú tu aj dospelé témy ( aj humorným sposobom, aj vážnym sposobom ), takže toto nieje iba pre deti. Určite tento seriál odporúčam. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že to není tak dobré, jako Steven Universe, ale nakonec jsem tomu také propadla. Je to skvělé, jen prostě jinak. Parádní postavy, parádní vtipy, zábava při hledání tajných zpráv a luštění šifer a hlavně jeden z nejlepších záporáků za hodně dlouhou dobý. Bill Cipher je dokonalý a měl by být ve více epizodách, však také Sock opera je zatím má nejoblíbenější (ať žije Bipper). ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Koncept příběhu je v určitém směru slušný, což je u dnešní Disneyho produkce vzácnost. Nicméně si sami tvůrci podkopávají nohy použitím skutečně odpudivé animace, kterou se dnes hrdě pyšní ty nejtrapnější pohádky pro retardovanou mládež. Opening však zabodoval, a i přes tu odpudivou animaci sem, tam funguje i atmosféra. Párkrát se dokonce podaří i nějaký ten pokus o vtip. Celkový potenciál je však trestuhodně nevyužitý! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Quentin Trembley (Potrhlý poklad – 2012) oslovuje Dippera Roderick. Dipperovo skutečné jméno v seriálu ale nikdy nezazní. Dipper je ve skutečnosti přezdívka podle názvu souhvězdí (Big) Dipper, tedy velký vůz. Alex Hirsch si v dětství představoval různá souhvězdí na obličeji jednoho chlapce trpícího akné. (Myath)

Reklama

Reklama