Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Takže zahliadla som tu veľmi primitívny komentár typu: je to moc Disney. Predpokladám, že dotyčná osoba uvidela úvodnú scénu s nadpisom Gravity Falls, v hornom rohu televízora nápis Disney Channel, pozrel si prvých 10 minút, a potom nahnevaný vypol televízor, pretože nedávajú Mickeyho Klubík. Polovica videla jednu, dve, možno AŽ štyri časti (áno myslím presne teba) na Disney channel, aj to iba preto, že doma majú malých hnusných harantov, kvôli ktorým kanál beží. Pretože komentáre s jednou vetou mi vôbec neprídu, že dotyčný pozrel obidve série a všetky epizódy. V komentároch jasne vidieť, kto tomu čas venoval a kto nie. Gravity Falls je síce animák ale má príbeh, je to vtipné (samozrejme na to treba mať trošku iný vkus na humor, nie taký suchý a silený a lá Prima Cool) a má to i zaujímavú zápletku, ktorá nie je tak ľahko priehľadná. V dnešnej dobe málokto ocení animák a väčšina mu nedá šancu iba z princípu, že je to animák z Disney Channel. Tak potom aj vyzerá hodnotenie a komentáre dotyčných osôb. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Léto skončilo a s ním i jedno z nejlepších, nejuvolněnějších, nejbláznivějších a nejroztomilejších animovaných seriálů americké výroby. Gravity Falls je taková správná dávka energie, která vám zvedne náladu a přitom umožní uronit slzu. Mrkněte na to, vžijte se do těchto 12 letých dítek, obdivujte třpytky a pořádně si to užijte. Stojí to za to ;-) RAINBOWS EVERYWHERE 92% ()

Repa_02 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál pro děti. Hodně mysteriózní a hodně dobré záhady. V první sérii jsou bohužel díly, které stojí za hovno - jsou to většinou „Mabeliny" díly. První polovina jedničky je skvělá, hlavně díky humoru, je tam daný příběh, ale potom to jde z kopce. Zvedne se to až s posledními dvěma díly, kde se konečně objevil Bill. Druhá série je mnohem lepší než první i když zase je tam pár hrozných dílů. Druhá série více souhlasí s žánry, které jsou uvedené k seriálu (horor je to maximálně pro malé děti). Hodně dobré díly, kde přicházejí na tajemství samotného městečka. Upřímně, divnogedon mě zklamal. Nejlepší díly před tím jako DaM proti budoucnosti, a potom tohle?! Dvojka, která se mi zdála více pro starší se najednou změní v seriál lvl Phineas a Ferb - bylo to až moc dětské a od Billa, podle toho jak říkal že má dokonalý plán, jsem čekal mnohem, mnohem více (mohli tam dát aspoň nějaký krátký souboj se škvrnětem). Jediná postava, která mě nakonec nezklamala, byl Šmébulok, jako jediný hrál v každém díle to svoje, ne jako starouš mc Gaket, kterého nenechali skvělým dementen:((((. Zlejda nakonec taky nedopadl nejlépe a ostatní dopadli ještě hůř, jednoduše škoda pro seriál. Nejlepší díl první série: lovci hlav, druhé série: DaM proti budoucnosti, nejhorší díl první série: šílení kluci, druhé série: amor. Nejlepší postava: šmebulog, nejhorší: Gideon ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)
  • Bill Cipher je nejoblíbenější postavou Alexe Hirsche, hlavního tvůrce a „otce“ celého Městečka záhad. (lil7minmin)
  • Zlejda Stan kontroluje sílu portálu, který mu do sebe díky jeho zesílení vtáhne poznámkový blok, propisku a hrnek na kafe. Všechny tyto předměty vypadnou z portálu v epizodě Close Rick-counters of the Rick Kind (2014). (lil7minmin)

Reklama

Reklama