Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 3
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Videa (167)

Trailer 3

Recenze (409)

malylada 

všechny recenze uživatele

Přesně ten seriál, jaký chce vidět fanoušek eRkových filmů. Syrově drsné, brutální s vynikající akcí a lechtivými scénami. Veškeré kladné a záporné postavy se povedlo dokonale napsat a táhnou celý seriál. Zápletky prvních tří sérií v malém městečku, které proplétá mnoho odlišných komunit prostě vtáhnou, včetně dějových zvratů a člověk dokáže odpustit některé mouchy a čtvrtou sérii.......9/10 ()

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled naprosto ulítlý céčkový příběh realitě vzdálenější než příběhy z předaleké galaxie, na ten druhý nebo možná ještě pozdější pravděpodobně ta nejvíce sebeuvědomělá běžící série. Banshee je místo, kde je každej chlap a jeho pohled i hlášky tvrdší než diamant a drsnější než šmirgl a kde by každá správná ženská vyšukala mozek z hlavy i Rosenbergovi (pokud by mu ho před tím z hlavy nevystřelila nebo nevymlátila). Tomu správňáckému ztrápenému antihrdinovi pak dělá povinného sidekicka transsexuál, a to nevinné křoví krvavému běsnění dělá amišská a indiánská komunita. A pokud člověk neví do čeho jde, je první řadu potřeba rozdýchávat. Co pak ale potěší stejně jako každá perfektně natočená akční scéna je to, že jsou všechny vztahy a příběhové linie dopředu jasně promyšlené a tak tvůrci prakticky vůbec nerecyklují ani nenatahují. Efektně se prolínající realita a představy hlavních hrdinů a druhá řada spolu s jednotlivými miniepizodami Banshee Origins jsou tomu vynikajícím důkazem, který mě donutil zvýšit hodnocení na plný počet. Díl od dílu se měnící, v současnosti bezkonkurenčně nejlepší seriálové titulky jsou už jen třešničkou na dortu. Banshee je prostě macho akční zábava dotažená ad absurdum a jako taková se nedá nemilovat. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čisto čisté béčko. Postavy si jasné na prvú dobrú a dej prináša nekomplikované, ale rozhodne dostatočne zaujímavé zvraty, a vzťahy. Hlavnou hybnou silou prvých troch sérii boli predovšetkým Kai Proctor a Rebecca Bowman. Čím však Banshee vyčnieva je akčnosť. Nájdete tu ojedinelý mix, v ktorom proti sebe bojujú mafiáni, policajti, amišovia, indiáni, náckovia. Toľko pästných súbojov v jednom diely či v jednej sérii nikde inde nenájdete. Banshee zároveň nešetrí sex scénami a necenzúrovanou nahotou herečiek. Nenáročná, dostatočne atraktívna záležitosť, ktorej by sa však zišlo viac zaujímavejších, kvalitnejších hercov. Záverečná 4. séria opúšťa vyšľapané chodníčky a stáva sa akýmsi pokusom o detektívny seriál. Viac kecov, menej akcie. Jedna postava sa premení v "catwoman". Pribudnú podivné postavy na čele s agentkou FBI, ktorá je fetka a rajda, a všade chodí na vysokých opätkoch. V rámci béčkových seriálov určite jeden z vydarených. No inak proste len priemer, ktorý nešetrí drsnosťou. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu takřka ideální "chlapská" zábava. Sympaticky drsné (a na nic "velkého" si nehrající) akční drama s cool hlavním (anti)hrdinou (jenž mi charismatem trochu asociuje M. Fassbendera) a skvělými (a hodně rozmanitými) hardcore záporáky v čele s výborným Ulrichem Thomsenem (a jeho lahůdkovým "podržtaškou", jehož bych za bodyguarda bral okamžitě). Pomalu žádný díl se neobejde bez kvalitní (a většinou velmi brutální a krvavé) akce a šťavnaté soulože. I jako celek to má velmi slušné tempo a spád a snad o žádné epizodě se nedá říct, že by byla zhola zbytečná. S01: 80 %; S02: 80 %; S03: 90 %; S04: 80 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první sérii a musím říct, že je to peckový seriál a hodně mě překvapil. Je zde spousta syrových rvaček, přestřelek, sexu. Každý díl je zajímavý a konec každého dílu nutí diváka těšit se na další (Pozor po titulcích je vždy ještě kousek seriálu, o čemž jsem při prvotním sledování bohužel nevěděl). Herecké obsazení je parádní. Hlavní hrdina, no spíš antihrdina, je dobrá mašina na zabíjení, která se s nikým nepárá. Šerif v tomto podání mě hodně překvapil. Bývalá přítelkyně je plná překvapení....... a tak by se dalo popisovat všechny, jak dobráky tak i záporáky. Prostě hodně zajímavý, svižný seriál, který mě hodně pohltil. Za mě 1. série 100% :) Druhá série taky pecka a přijde mi, že se ještě víc přitvrdilo hlavně v krvavém násilí. 2. série 100% :) 3. série 100% :) 4.série 100% :) ()

Galerie (638)

Zajímavosti (45)

  • Fotografie v úvodní sekvenci se mění v každém díle. (filmsim)
  • Lucas Hood (Antony Starr) při osobních soubojích používá box smíchaný s prvkami Escrimy a Jeet Kune Do. (Ouwen)
  • Lucas Hood (Antony Starr) nosí rovnakú farebnú schému vo svojom šatníku počas všetkých štyroch sezón v každej epizóde, bez ohľadu na to, či je to jeho šerifská uniforma alebo iné oblečenie: námornícka modrá, tmavo šedá a čierna. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama