Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ty tři filmy s Tomášem Holým (Pod jezevčí skálou, Na pytlácké stezce, Za trnkovým keřem) jsou téměř na jedno brdo a nabídnou nám to samé. Podle mě je jejich kvalita i zajímavost klesající. Takový typický rodinný film s dětskou hvězdou, kterou jen ztěží někdo překoná. Dětské dobrodružství na několik způsobů. 55% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pytlácká dvojka je napínavější a dějovější než "seznamovací" jednička, ale nechybí jí ani humorné odlehčení, třeba v podobě čundráckého dua Zedníček-Heřmánek. Při některých reprízách se mi líbí víc než jednička, při některých méně. Záleží na momentálním rozpoložení. Každopádně je to stále hodně dobrý rodinný film, kde Holý s Valachem vytvořili natolik povedenou a výraznou dvojicí, že ji pak ostravská televize úspěšně "vytěžila" v seriálu Přátelé Zeleného údolí. ()

Reklama

zbynacz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších trilogií z dětství. Teď už mi vadí některé neduhy, které jsem jako malý neviděl, stejně jako nevidí žádné dítko. Přesto u těchto skvělých filmů (ano, jsou skvělé, nejen pro malé diváky, kteří mají krapet méně náročné požadavky na kvalitu produkce) , pokud jednou za čas otevřu program a zrovna vysílají, rád strávím sychravé sobotní/nedělní odpoledne. Krásné záběry šumavské přírody jsou stále dechberoucí jako byly v době, kdy jsem zažíval euforii z každého z Vénových příběhů. V dětství mi přinesly hodně, probudily touhu toulat se po lesích a užívat si všechnu tu krásu, kterou nám příroda nabízí... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Véna nepřijede, pan syn ho bere do Bulharska.“ Ale mezitím malý Vašek odjíždí za svým dědou a psem Brokem na Šumavu, kde je nádherná příroda se zvířaty. Vůni dřeva a lesa jsem cítil i z PC, kde jsem se na film díval. Společnými silami pátrají po pytlákovi, kterého nakonec „zastaví“ bouřka a Vašek je u toho. Můj nejoblíbenější film z této trilogie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dětská detektivka na úrovni. Holý už sice trochu ztrácel ze své autentické přirozenosti, ale nejen on film dokázal držet v kvalitních intencích. Pátrání po pytlákovi je místy zajímavé, místy napínavé a režisér Gajer si se zvolenými přírodními lokalitami zručně tyká. Přesto mě tento film až tak nezaujal. S odhalením pytláka v tmavém lese a za urputné bouřky film ztratí na zajímavosti. Největší potíž je však hlavně v tom, že druhé zhlédnutí pekelně nudí. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Asi nejtěžší scéna filmu prý byla jedna ze závěrečných, která se musela točit v noci v dešti, přičemž byly použity letecké motory, které navodily dokonalou atmosféru bouře a vichřice. (rockwoman)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) s Brokem odcházejí za dědou (Gustáv Valach) do lesa, následuje záběr na prázdnou lavici. Když se však děda vrací domů, je na lavici modrý kastrol. (TheDave)

Reklama

Reklama