Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární italská komedie jako pásmo vtipů s panem účetním.  Jako malému mi to připadalo  jako vzorová komedie,  ale dneska už jen nostalgicky úsměvná  věc.  Ale  aspoň to je opravdu trochu vtipné na rozdíl  od ostatních kousků  pana Paola Village (nar. 1932, Itálie). ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... oujé! Tak tomuhle se říká ztráta iluzí... Jestli o ty své nechcete přijít - v dospělosti na tuhle kultovku našeho dětství raději nekoukejte... Panebože - taková Ftákovina! (:o) (Ale jó - vobčas jsem se zasmál i dneska - ale ty žaludy už z toho smíchy rozhodně neseru! ) Takže studijně zkouknout a pečlivě uzamknout na dalších 20 let doma do trezoru, o těch dalších dílech ani nemluvě...! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama