Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Trailer mi nepřišel špatný, tak jsem se na to docela těšil a s chutí do toho vrhnul. Ve výsledku jsem byl z toho docela otrávený. Jako nemyslím si, že je to až takový průser, ale mě to jednak nebavilo a jednak jsem z toho cítil tolik hloupých, nelogických a trochu i trapných scén. Chtěl jsem dát aspoň tu druhou hvězdu, ale nemohl jsem. Scénář je k ničemu – jedna hloupá scéna střídá další. George Clooney se celkem snaží – i když se ocitá v tupém filmu. Julia Roberts jako by tady ani nebyla – nezaujala mě, neměla zde ani žádnou důležitou roli. Ostatní herci? Nic moc, včetně toho vyhrožovacího Jacka O’Connella, který to fakt sehrát neuměl. Hudba? Té jsem si nevšiml a asi zde ani nebyla důležitá. Chybí zde většina aspektů. Příběh mě nezaujal, takže tu nemáme ani žádné napětí. Politické prvky – no, tak to je asi kámen úrazu. Politiku nemám rád, sice to zde bylo pojato ještě v mírném slova smyslu, ale přesto se to dalo těžko vstřebávat. Konečná asi cca dvacetiminutovka šla už mimo mě. Někteří by to mohli nazvat menším zvratem, ale pro mě to nic překvapujícího nebylo. Úplný závěr (poslední minuty) byl o ničem. Relativně krátká stopáž a já se nudil pěkně dlouhou dobu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jaké ambice tvůrci měli, ale vcelku se ctí se jim podařilo neudělat film podle stokrát ohraného schématu a navíc si rýpnout do systému. A to vše bez hromady sentimentu a moralizování. Pointou je nám připomenout, že ne vše co je legální je správné, že dokud se zlé věci nedějí nám, tak jsme neteční... . Nic objevného to není. Nešlo o nijak zvlášť ostrý políček, který by nás přiměl se zamyslet, nebo snad i něco dělat jinak...ale nebylo to hloupé a minimálně ke smutnému pokývání hlavou středně cynického diváka, mohlo dojít. Přesto mám pár výhrad, díky kterým je snadné na těch několik málo nadprůměrných okamžiků zapomenout. V první řadě je to chování policie. Takový postup bych chápal snad jen kdyby šlo o únos hrnce medu z Kvikálkova. Děs běs neprofesionální. Co mi vadilo ale víc, byla ta snaha, vyhýbat se klišoidním scénám tak, že se natočil opak toho, co by divák čekal. Chytré by bylo se podobným volbám vyhnout, jít jinudy, diváka překvapit třeba absencí podobně provařených scén. Také si nemyslím, že byla dobrá volba obsazovat Julii. Mám ji rád, ale po Dannyho parťácích je její vztah s Georgem v jiném filmu, trochu nevěrohodný. Ale i tak...je hezké ty dva vidět. Min. půl hvězdy je jen a jen za jejich přítomnost a to včetně standardně dobrého českého dabingu. Není to tuctový film, přesto není ve výsledku víc, než jen lehounce naprůměrný. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Wall Street je casino, kde hrají s Vašimi penězi." Proto plně důvěřuju kapitálovému trhu a až budu mít touhu udělat ze svých miliard obyčejné milióny, tak začnu obchodovat s akciemi. Zatím mám alespoň čtyři z pěti pohromadě, takže dle mluvy Lee Gatese neztrácím kontrolu nad svým svěračem a nabídkám bank na to, aby si mohly s mým kapitálem zahrát na burze, zasílám fotky se zdviženým prostředníčkem. Jenže Kyle nechal se svými penězi pracovat "odborníky", kteří mu z peněz vyrobili velké NIC a tak se nedivme, že si šel do televize užít svých pár minut slávy s pistoli a výbušninou. A mě to hodně bavilo, protože jsem tvor hravý a tak jsem si užil to hledání peněz zakutálených do švýcarských, jihoafrických či kdovíjakých dolů. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda k ukousání. Jodie není vyloženě špatná režisérka, její problém je nedostatek invence. Pan Bobr nebyl špatný, ale rozhodně neměl vytěžený potenciál. Stejně tak tomu je v Money Monster, které má herecké ksichty a líbivé prostředí, ale nemá drajv, originalitu a chytrost. Lepší film na sobotní večer, kdy se Vám nechce u filmu moc myslet. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Napätie asi také, ako keď pozerám s dcérami Večerníček. Scenár je miestami tak blbý, až mi bolo Clooneyho občas ľúto. Neviem kde sa stala vlastne chyba? Posrali to scenáristi, herci, Jodie? Neviem, ale Money Monster je plytký "takmershit" s nulovou zábavnosťou, nech už sa berie ako sonda, ako triler, ako dráma, ako whatever... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)

Reklama

Reklama