Reklama

Reklama

Epizody(14)

Obsahy(1)

Pátá stage seriálu o cestě Takumiho Fujiwary k titulu nejlepšího downhillového závodníka v Japonsku. Projekt D se pomalu chýlí ke svému konci a čeká ho poslední těžká zkouška - svatá země pouličních závodníků. Navíc se zdá, že Ryosuke má nevyřízené účty a Takumimu se začíná dařit ve vztazích. (Hulkee)

Recenze (3)

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Můj pocit z Initial D se vrací k původní náladě,kterou jsem měl při sledování úplně prvních dílů. Příběh Takumiho Fujiwary pokračuje velmi dobře a i přes slabší první půlku čtvrté stage projekt D krásně navázal. Zdá se, že se taky vrátila ona romantická linka, která mi ce čtvrté stage seriálu chyběla, protože uvolňovala ono napětí mezi jednotlivými závody a udržovala seriál na koukatelné úrovni i mezi závodními epizodami. Animace se opět změnila (tak jako v každé sérii) a tak postavy zase vypadají trochu jinak. Manga na které je seriál založen už byla dokončena a "amatérští" (často lepší než oficiální) překladatelé už ji překládají do angličtiny. Očekávám tedy stage šestou, která děj zakončí. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Overreacting, overreacting everywhere (dokonca aj preteky sú už over the top vyumelkované) + príbeh, ktorý by potreboval vylepšiť a masívne prekopať. Vizuál výborný, ale zvyšok je na zamyslenie, pre mňa zatiaľ najslabšia séria (skôr fantasy ako preteky). LTT za dve *. ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Táto Stage sa mala vymeniť s prechádzajúcou. Pretože i keď sľubovali na konci štvrtej „ešte ťažšie súboje“, v celom seriály mala práve tá bezpochyby tie najnapínavejšie. Autá a ich šoféri predvádzali neskutočné triky, a súperi dávali naozaj zabrať, až ten emočný tlak našich hrdinov cítil aj divák. V 1st - 3rd Stage boli zase zaujímavé, ale i oddychové (čo mi trochu chýbalo vo štvrtej). V porovnaní so všetkými predchádzajúcimi tu ale chýba okrem krásneho vizuálu viac šťavy, wow momenty a väčšie napätie. I keď je to dvojsečný meč, pretože v tejto stage sa víťazí hlavne rýchlosťou, než trikmi. Hudba je stále ok, ale ozvučenie a hlavne kamera a strih by mohli byť dynamickejšie. Má to svoje momenty, keď scéna a zvuk podajú audiovizuálnu slasť, ale je toho príliš málo. A s tým fantazírovaním o aure atď. to už tu dosť preháňajú. Ale inak Initial D ako sa patrí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V této sérii Takumi porazí automobily Mazda MX-5 NB (Satoshi – Team 246), Toyota MR-S S Edition ZW30 (Kai Kogashiwa – Katagiri) a Nissan Silvia S15 (Hiroya – Spiral). (Martin_Happy)
  • V této sérii Keisuke porazí automobily Mitsubishi Lancer Evolution 7 GSR (Kobayakawa – Team 246), Toyota Supra RZ Turbo (Hideo – Katagiri), Nissan 350Z (Ryuji – Spiral) a Honda NSX (Go Hojo – Sidewinder). (Martin_Happy)

Reklama

Reklama