Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (239)

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Už ani první díl, který měl docela dobrý ohlas, mě nikterak nenatchl. A co se týče pokračování, není co dodat. Nuda, nuda, nuda, bububu, nuda... Měla jsem co dělat s vymýšlení si důvodů, proč bych se měla zvednout z gauče a přestat zívat u čučení do obrazovky. Půjdu si nabarvit vlasy, pak si je samozřejmě musím umýt. Co kdybych si udělala čaj? Ano, dobrý nápad. Nakonec jsem po 3 hodinách shlédla celý 98 minutový film a říkám a dost, konečně, pojď dělat něco smysluplnějšího! 2* za malého Edwarda, ty výrazy se mu vážně povedly a za pár těch lepších scén. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti prvního dílu, pustil jsem si dvojku, od níž jsem neměl žádné velké očekávání, tudíž možná i proto jsem ve výsledku spíše příjemně překvapen. Žena v černém 2 má vše, co by horor měl mít. Ponuré a přitom svým způsobem poutavé prostředí, zasazení příběhu do atraktivní doby, ucházející herecké výkony sympatických hlavních postav a celá řada mrazivých scén s několika povedenými lekačkami. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dej sa odohráva v roku 1941, za 2 svetovej vojny, kedy je skupina ôsmych žiakov evakuovaná z Londýna v doprovodu riaditeľky školy a mladej učiteľky na odľahlú rezidenciu v Crythin Gifforde. Medzi žiakmi je aj Edward, ktorého mama zahynula pri leteckom nálete. Do deja sa zapojí aj pilot RAF Harry, ktorý má s nimi spoločnú cestu. A to by bolo všetko, čo na tomto filme je k pozeraniu. Pointa filmu, ukryť deti pred bombardovaním a inými hrôzami vojny, sa nenaplnila. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama