Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (967)

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma kterak namyšlený mládeneček stoupající bez skrupulí na vrchol málem o vše přišel a jen díky nečekané ráně osudu a procitnutí ve společnosti dobrých lidí se vrátil na správnou cestu a ke štěstí přišel. Tentokráv v slušivém hábitu pořízenem od pixarovských počítačových kouzelníků. Bohužel hodně klišovité a bez nejmenšího překvapení. Film drží pohromadě skvělá animace a dokonalá práce s charaktery postav/aut. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak som si celý čas vravel, že to Dreamworks tento rok (Over the Hedge) s Pixarmi uhrajú aspoň na remízu. Oproti Incredibles rapídne ubudlo gagov, má to slabší rozjazd, menej akčné a vôbec ždímať s plechoviek emocie je trochu ehm "zvlášne". Ale záver ma TOTÁLNE dostal a presvedčil, že sa nepotrebujem celý čas popadať za brucho, aby sa dostavil pocit plnohodnotného filmového zážitku. Zaslúžených 5 bez ohľadu a (ne)prelomovosť animácie. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Galerie (111)

Zajímavosti (77)

  • Hudba v traileru je hlavním hudebním tématem z filmu Život brouka (1998). Další písní v ukázce je např. "Westbound Sign" skupiny Green Day z jejich alba "Insomniac" z roku 1995. (hippyman)
  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Jakmile Blesk McQueen (Owen Wilson) opraví silnici a rozsvítí se neony, jdou se všechna auta společně projet. V následujících scénách se silnice mění. Jednou má žluté pruhy a jindy je úplně černá. (Mr.Hudson)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama