Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (969)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší animovaný film léta páně 2006. Film, u kterého se budou bavit jak dospělí, tak i rodiče a jejich ratolesti. Animace je, jak už to bývá u Pixaru zvykem, bezkonkurenční, po hudební stránce není co vytknout a výběr dabérů je chirurgicky přesný. Owen Wilson nepředvádí žádné hlasové extempore, Paul Newman působí uklidňujícím dojmem, a tak dále. Příběh sice moc originality nepobral (nejvíce si bere z Doktora Hollywood), na druhou stranu je podán formou zábavnou a neunudí diváka k smrti, na rozdíl od konkurence. Chybiček by se pár našlo, ale nač si kazit dojem přemýšlením o malichernostech, když výsledný dojem je navýsost pozitivní. Pixary já měl vždy rád, a je dobře, že svým dalším filmem můj postoj nezměnili. PS: Na Příšerky to stále nemá.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně příjmenej, milej, pohodovej a zábavnejj film, sice příběh je mírně řečeno trošku ohranej, ale ono to ani moc nevadí a krom toho Pixar zase zaválel a animace je opět naprosto perfektní, hlavně voda se fakt znamenitě povedla a stejnětak se povedla hudba, ta je svižná a skvěle podporující celej příběh. Ale abych pravdu řek, tak bych přece jen uvítal jetě trochu víc vtipu, sice to na zábavnosti nijak neztrácí, ale že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Na začátku závodu představuje hlasatel jezdce a dodává: ''...a na druhé pozici jede jako vždy Chick Hicks.'' V minulých závodech byl ale Chick (Michael Keaton) vždy na třetí pozici. (chleba24)
  • Tvůrci filmu navštívili zrušenou dálnici Route 66, odkud si pro inspiraci přivezli více než deset tisíc fotek a vzorky půdy i betonu. (Folky)
  • Hory v kaňonu, kde Blesk cvičil jízdu v přetáčivém smyku, mají tvar předku starých aut. Hory za Kardanovou Lhotou zase vypadají jako zadky starých aut. (DavidSe)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama