Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 2

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (257)

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Dej absolútne negraduje. Postavy nesympatické až hrôza. Režisér sa snažil ukázať, že akákoľvek láska nepozná hranice, ani incest, nemožnosť vysporiadať sa s nočnými morami, ktoré dávno prekročili prah reality a stali sa bežným dňom. Maps to the Stars v mnohom evokujú tvorbu Davida Lyncha. Z krásnych tvárí sa vykľúvajú čoraz desivejšie monštrá, sú katalyzátormi zmätku zvráteného sveta, kde vládne boj o moc, slávu a peniaze. Spodné prúdy Hollywoodu sú odhalené, panuje jediný princíp, prežije najsilnejší, ten, ktorý zapredá nie len najbližších, ale i seba. Pohrávajúc sa s hranicou reality a fatamorgány, Cronenberg buduje snový svet, ktorý je expresívnym odrazom, síce nadimenzovaným, nie však reálnym. Aj napriek všetkým snahám nedochádza k pôžitku, Mapy ku hviezdam sú len písmom na papieri, z ktorého môže mať divák po skončení tupý pocit, že jeho očakávania boli totálne opľuté. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $338,609Tržby Celosvetovo $3,902,000▐ bezúčelové psycho, ktoré nie je úplne na zahodenie ale aby to malo ako takú zmyselnosť by sa s tým bolo treba ešte o niečo viac vyhrať, prišla Cronenbergová slabšia chvíľka /40%/ ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Scénárista David Wagner nám společně s Davidem Cronenbergem představuje další sondu do mezilidských vztahů v Hollywoodu. Jelikož je to film o hercích samotných, nikdo zřejmě nemusel příliš přehrávat, a i proto zde uvidíte třeba Roberta Patyzóna. Intriky, drogy, sex a mentálně nezpůsobilí adolescenti, kteří se psychicky hroutí již ve 13 letech. Ano, to vše a ještě více zvratků a výkalů zde uvidíte. Že jste na to zvyklí z plátků bulvárních časopisů zřejmě nikoho nezajímá, natož režiséra a scénáristu. Bohužel do tohohle šíleného výtvoru zapomněli zakomponovat smysluplnou zápletku, děj a závěr filmu, tedy jsem byl malinko zmaten, když mi před očima uháněly závěrečné titulky. Zřejmě se snaha o to, nastavit zrcadlo samotnému Hollywoodu, malinko vymkla z rukou. Mým nejsilnějším zážitkem z tohoto filmu je proto sexy děvče, které sedělo vedle mne a chlapec s rovnátky, který na mne po představení cosi prskal z řady přede mnou (už ne tak sexy). Never more a more dyk! 40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Excellent. Sžíravá satira démona kapitalismu, vládnoucího povrchním celebritám v ulicích Beverly Hills. Všichni proti všem a každý sám za sebe aneb s Cronenbergem objevíte netušené levely sobeckosti. A taky prdící Julianne Moore, konečně. Fakt psycho, žánr experimentální fantasy nabírá zcela nečekaný směr. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl naprostej masakr. Váhal jsem jestli na to jít nebyl jsem si jistej, ale pochybnosti smeteny. Je fakt, že nejvíc mě na to lákalo jméno režiséra říkal jsem si, že prostě není možný aby můj oblíbený psychopat David Cronenberg natočil vyloženou sračku a opravdu se tak nestalo. Navíc David neztratil nic ze svého šmrncu a pořád je to správnej úchyl co se nebojí řádně proprat i sebekontroverznější téma. Takže tentokrát poučka o tom, že incest (ať už chtěnej nebo nechtěnej) vám rozhodně dokonalou rodinu jak z Americkýho sitcomu nezajistí. Odvrácená tvář továrny na sny Cronenberg má koule a nebojí se do toho jít naplno spousta nadsázky pár dialogů co mě naprosto odrovnali a tak hnusný (rozuměj přesvědčivý) herecký výkony, že jsem se vracel z projekce fakt slušně rozebranej. Tohle jsem opravdu nečekal. Na čistých 5* to sice není, ale já tomu toho bůra střelím, protože jsem se dneska konečně dozvěděl co je to kurva ta narace a to přímo z úst toho nejpovolanějšího který mi to srozumitelně vysvětlil. Sice jsem to vůbec nepobral, ale koho to sere.95% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (11)

  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)
  • Bruce Wagner napsal scénář již v roce 2007, ale kvůli problémům s financemi bylo možné film natočit až v roce 2013. (Ajjinka)
  • Spisovateľ a scenárista Bruce Wagner sa objavil vo filme. Je to holohlavý šofér v slnečných okuliaroch a čiernom obleku, ktorý stojí v pozadí, keď Benjie Weiss uráža Arnolda pred detskou nemocnicou v L.A. Wagner pracoval ako šofér limuzíny, kým sa preslávil ako spisovateľ. (Bilkiz)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama