Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi chytil za srdce. Príbeh o tom, že človeka netreba posudzovať iba podľa zovňajšku, či neoverených alebo klamlivých podozreniach a obvineniach. Takisto treba brať do úvahy, že človek sa môže zmeniť a svoju nepodarenú minulosť oľutovať. Jeho dĺžka mi neprekážala a zaujali ma tie rôzne príbehy ľudí. Je to taký polosmutný film, ktorý o veľa veciach vypovedá. Jeden z mojich najobľúbenejších. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený a populárny herec Mel Gibson v roku 1993 prvý krát usadol i na režisérsku stoličku. Absolvoval svoj debut v pozícii režiséra. Natočil zaujímavú drámu "The Man Without a Face", kde stvárnil i jednu z hlavných úloh. Aj keď to bol jeho prvý režisérsky pokus, počínal si ako ostrieľaný profesionál. Natočil veľmi dobrý snímok o dvanásť ročnom chalanovi, ktorý sa skamaráti s "Mužom bez tváre". Je to kvalitná psychologická dráma. Celkom podarená režisérska prvotina hviezdneho Mela Gibsona. *** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sympatický debut, s trochu nedotiahnutým scenárom a patetickejším záverom. Typ filmu, ktorý stojí na hercoch, čo v prípade Gibsona je pre mňa príjemným prekvapením. Typický rodinný film na nedeľné popoludnie. Gibsonova komornejšia a osobnejšia predpríprava na veľké armády, veľkolepé historické kulisy a potoky krvy. Je toto autorský film, umelecký, alebo mainstream? Zo všetkého niečo. ()

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Cituplný příběh, jenž opět poukazuje nad krutostí lidí(jak jsem již řekl u Umučení Krista).V tomto případě jde o opovržení nad osobou, jež byla nešťastným způsobem zohavena a jen kvůli této vadě na kráse,se lidé nedokáží dívat na nic jiného,než na toto zohavení.Narozdíl od chlapce,který tuto zrůdnou tvář již nadále nevidí,to zkrátka společnost nedokázala a tak to často,bohužel,bývá i v realitě... Obdivuhodný režijní debut ! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde se musí vypíchnout především jedna důležitá věc, a to že Mel Gibson je nejen skvostný herec, ale i famózní režisér! Dnes už to dávno víme. Umučení krista nebo třeba jeho poslední výkvět Apocalypto byly dramata, ve kterých cákala krev a kde se dal strach a vyděšení krájet do morku kosti. Samozřejmě velkomega film Statečné srdce ohodnoceno několika Oscary netřeba jmenovat... Muž bez tváře vypráví o zblížení a přátelství napůl zjizveného chlapíka a malého klučíka. Nemá cenu to okecávat, musí se to jednoznačně vidět! 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)

Reklama

Reklama