Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím Mele, opravdu nevím jestli se ti tento režijní a zároveň herecký debut povedl. Je to teprve týden, co jsem film viděl a žádný hlubší pocit ve mě nezanechal. Největší chybou ve filmu je slabá atmosféra. Hlavně v podobě hlavního hrdiny muže, který „nemá“ tvář. Měli ho více „znetvořit“. Prostě, aby se diváci více lekli. Já osobně, když jsem muže, který „nemá“ tvář vůbec nelekl. Spíš jsem se jen tak lehce usmál! No nic Mele, tak jestli čteš můj komentář vem si z něho příklad a někdy v budoucnu zkus více zapracovat na hlavní pointě. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Mlady chlapec (Nick Stahl) nachazi potrebnou pomoc na vytribeni vseobecnych znalosti ke zkousce na prestizni skolu u byvaleho ucitele (zaroven i reziser Mel Gibson), ktery nyni zije osamele mysteriozni zivot. Film o pratelstvi, duvere a vsudepritomne lidske omezenosti a strachu z neceho nebo nekoho odlisneho. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film na nie príliš originálny námet. Je prirodzené, že chlapec žijúci v spoločnosti matky a dvoch sestier si mýtizuje svojho mŕtveho otca a hľadá zaňho lepšiu náhradu, než sú muži, ktorých si vyberá matka, hľadajúca nového partnera. Film je silný v scénach s Chuckom a McLeodom. Vedľajšie postavy sú však nevýrazné a ďalšie dejové línie nedotiahnuté. Keby som režíroval film a súčasne v ňom hral jednu z hlavných postáv, pravdepodobne by to nedopadlo inak. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Chuck Norstad neprožívá šťastné dětství. Jeho matka stále nemůže nalézt svého životního partnera a prochází jedním rozvodem za druhým. Se starší sestrou Glorií se přímo nesnáší a využívají každé příležitosti k roztržce. Jeho vrstevníci jako by žili ve zcela jiném světě. Přesto má Chuck jeden životní sen, který ho žene kupředu: dostat se na leteckou akademii a kráčet ve šlépějích svého otce, kterého nikdy nepoznal. Potíž ovšem tkví ve skutečnosti, že Chuck není studijní typ a s otevřenou učebnicí příliš dlouho nevydrží. Na druhé straně zálivu žije v osamění McLoad. Pro svoji znetvořenou tvář a uzavřený způsob života je terčem posměchu, dohad i strachu místních obyvatel. Chuck při jednom ze svých výletů zavítá až k jeho chatě a po zjištění, že se jedná o bývalého profesora, snaží se ho přimět k hodinám doučování. Tím se otvírá dokořán cesta k poznání lidské duše i lidského charakteru. ● Přes velmi pozvolný rozjezd mě poslání a hlavní myšlenka filmu Muž bez tváře hluboce zasáhla. Až společnost začne své členy posuzovat nikoliv podle zevnějšku, ale podle skutečných hodnot, dočkáme se ráje na zemi. Myslím, že myšlenku nebylo ani nutné vyhrotit zkonstruovaným obviněním vůči morálnímu chování McLoada, které mělo za následek obvinění celé společnosti ze zaslepenosti a vrytých návyků táhnout se stádem. Ve filmu nelze přehlédnout ani krásný Citroen DS. ║1.7.2009║ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi chytil za srdce. Príbeh o tom, že človeka netreba posudzovať iba podľa zovňajšku, či neoverených alebo klamlivých podozreniach a obvineniach. Takisto treba brať do úvahy, že človek sa môže zmeniť a svoju nepodarenú minulosť oľutovať. Jeho dĺžka mi neprekážala a zaujali ma tie rôzne príbehy ľudí. Je to taký polosmutný film, ktorý o veľa veciach vypovedá. Jeden z mojich najobľúbenejších. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Režisér a představitel Justina McLeoda Mel Gibson vzpomínal na jedno z úskalí vzniku filmu: "Vzhledem k tomu, že jsem hlavní roli musel vzít sám, znamenalo to pro mě mimořádně dlouhé pracovní dny, protože trvalo hodiny, než byla hotová moje speciální maska - a líčili mě ještě předtím, než štáb postavil scénu. Tolik sil jako u tohoto filmu jsem ještě nikdy nemusel investovat. Jednou jsem dokonce usnul uprostřed rozhovoru se svým asistentem - jako starý dědeček, který si právě zdřímnul. Když jsem se probudil, měl jsem před sebou dobře dvacet polarioidových fotek, jak slastně spím s otevřenou pusou." (NIRO)
  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)

Reklama

Reklama