Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Spock 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení ze strany Mela Gibsona. Příběh nepostrádá náboj a myšlenku. Jak se dostat z dobrovolného odloučení od světa a skoncovat s trýznivou minulostí? Nejlepším receptem se jeví spřátelení se s malým chlapce, který nemá otce a zhroutily se mu jeho idealistické představy o tom jaký byl. Přátelství se jim oběma stává vysvobozením z bezvýchodné situace. Nečekejte žádné přehnané gesta, patos nebo podobné mnohdy laciné manipulační prostředky. Dostanete decentní příběh a na konci pak budete od filmu odcházet s pocitem spokojenosti nad tím, jak to dopadlo. ()

Meiers 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice silný příběh o přátelství chlapce a muže, žáka a učitele, ale také dvou lidí, ať tak či onak nacházejících se v situaci, kdy potřebují jeden druhého. Nemusím snad vyzdvihovat, no vlastně musím, herecké výkony Nicka Stahla a Mela Gibsona, ale také matky mladého Chucka, herečky Margaret Whitton, která tu trestuhodně není uvedena v seznamu hlavních aktérů. P.S.Na konci mi málem aji slzička ukápnula. A to nejsem žádnej měkejš. Ti co mě znají ví, že jsem typ drsného astromariňáka v holínkách, jehož život stojí na disciplíně, a tam kde to jde na krátkém sestřihu. ()

Reklama

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický příběh ve mě zanechal stopu už před několika lety, kdy jsem to viděla poprvé. Teď po letech jsem film vnímala stejně. Je to strašně smutný příběh, pro mě se špatným koncem. Přátelství mezi chlapcem a učitelem je pro mě nezapomenutelné. Vždycky si přeju, abych ten příběh mohla ovlivnit... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený a populárny herec Mel Gibson v roku 1993 prvý krát usadol i na režisérsku stoličku. Absolvoval svoj debut v pozícii režiséra. Natočil zaujímavú drámu "The Man Without a Face", kde stvárnil i jednu z hlavných úloh. Aj keď to bol jeho prvý režisérsky pokus, počínal si ako ostrieľaný profesionál. Natočil veľmi dobrý snímok o dvanásť ročnom chalanovi, ktorý sa skamaráti s "Mužom bez tváre". Je to kvalitná psychologická dráma. Celkom podarená režisérska prvotina hviezdneho Mela Gibsona. *** ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson v Muži bez tváře poprvé dokazuje, že mistrně zvládá i režii a navíc širokému světu objevil Nicka Stahla, který se mu v některých momentech i herecky vyrovnává - což je dobře, protože divákovi nabízejí obdivuhodný zážitek. Ve scénáři je sice samé klišé a určitě to filmu ubírá na kvalitě, kdyby byl víc propracovaný dal bych i 5 hvězd, bohužel není a tak dávám 4. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)
  • Režisér a představitel Justina McLeoda Mel Gibson vzpomínal na jedno z úskalí vzniku filmu: "Vzhledem k tomu, že jsem hlavní roli musel vzít sám, znamenalo to pro mě mimořádně dlouhé pracovní dny, protože trvalo hodiny, než byla hotová moje speciální maska - a líčili mě ještě předtím, než štáb postavil scénu. Tolik sil jako u tohoto filmu jsem ještě nikdy nemusel investovat. Jednou jsem dokonce usnul uprostřed rozhovoru se svým asistentem - jako starý dědeček, který si právě zdřímnul. Když jsem se probudil, měl jsem před sebou dobře dvacet polarioidových fotek, jak slastně spím s otevřenou pusou." (NIRO)

Reklama

Reklama