Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film, který působí až komorně a velmi niterně ve vztahu k divákovi. Žádné okázalé scény, žádné zbytečné emoční výlevy a žádné teatrální herectví kalkulující s případným Oskarovým oceněním. Příběh muže, skrývajícího se před světem kvůli svému zohyzdění, natočil Gibson tak neuvěřitelně uvěřitelně, až z toho mrazí. A přitom je to jen film. Jedna z kontroverzních příměsí příběhu, ve které je hlavní postava nařčena ze sexuálního obtěžování žáka, není optimálně dotažena a mírně působí rušivě, protože je to přece jen choulostivé téma. Bouřlivák Gibson si toho byl dobře vědom a raději se jen o tohle téma nenápadně otřel. Jinak je to poměrně nevšední dílo, které se vzpírá nálepce "doják". 80% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, nebyť Mela Gibsona pred a za kamerou, tak o tento film ani nezavadím. Čo by bola škoda, lebo je to veľmi príjemná dráma so sympatickými postavami v hlavných úlohách. Vývoj deja je síce predvídateľný, ale vôbec to nevadí - na príbeh priateľstva znetvoreného muža s malým chlapcom sa aj tak pozerá veľmi dobre. 7+/10 ()

Reklama

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gibsona je opravdu povedený. Sympatický postavy, příběh a hudba. Někdy je prostě málo spíš hodně. Oproti filmům jako Statečný srdce, Smrtonosná zbraň nebo patriot je skromnost a herectví Gibsona mnohem víc než se zdá. A upřednostňuji tenhle film Mela Gipsona před vyzdvihovaným Umučení Krista. Podívejte a posuďte sami. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Režisérská prvotina Mela Gibsona má hlavu a patu, přičemž newyorský rodák odvádí nadstandard i před kamerou coby krutou nehodou poznamený pedagog. Snímek nepřináší v obsahové rovině nic převratného a neklade si závratné cíle ve smyslu filosofické květnatosti, leč téma "druhé šance" v moralizujícím kontextu hesla "Nesuď člověka podle zevnějšku" podává srozumitelnou a citlivou formou, když zručně vykresluje výjimečný vztah psychicky nevyrovnaného mladíka a člověka, jenž ztratil veškerou víru v sebe sama. Kvalitní kus filmařiny! 8/10! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době můžu znovu konečně říci - absolutní herecký koncert. Nick Stahl je ve své první velké roli jistý v kramflecích a párkrát se mu podařilo zastínit i opět bezchybného Gibsona. Ten se tentokrát poprvé posadil na režisérskou židli a stejně jako několikrát později, i pro tentokrát mu všechno vyšlo. Gibsonovi hraje do karet i rozhodnutí vyškrtnout ze scénáře (který vychází z knižní předlohy) "romantickou linii" mezi mentorem a studentem, což by ve výsledku nejspíše a velmi pravděpodobně rušilo. Co se týče Gibsonových dramatických rolí, tak Muž bez tváře se u mě zařadil na první místo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno