Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Figu 

všechny recenze uživatele

Zde se musí vypíchnout především jedna důležitá věc, a to že Mel Gibson je nejen skvostný herec, ale i famózní režisér! Dnes už to dávno víme. Umučení krista nebo třeba jeho poslední výkvět Apocalypto byly dramata, ve kterých cákala krev a kde se dal strach a vyděšení krájet do morku kosti. Samozřejmě velkomega film Statečné srdce ohodnoceno několika Oscary netřeba jmenovat... Muž bez tváře vypráví o zblížení a přátelství napůl zjizveného chlapíka a malého klučíka. Nemá cenu to okecávat, musí se to jednoznačně vidět! 75% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Mlady chlapec (Nick Stahl) nachazi potrebnou pomoc na vytribeni vseobecnych znalosti ke zkousce na prestizni skolu u byvaleho ucitele (zaroven i reziser Mel Gibson), ktery nyni zije osamele mysteriozni zivot. Film o pratelstvi, duvere a vsudepritomne lidske omezenosti a strachu z neceho nebo nekoho odlisneho. 70% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Muž bez tváře je snímkem, kde malý John Connor ukázkově a s klidem přehrává "Statečné srdce.":) Mel Gibson je dobrý, ale díky tomu, že jeho postava Justina McLeoda vyzní spíše klidně, disciplinovaně, toho herecky nenabízí tolik, jako role kurážného a zvídavého Chucka Norstadta, který se tak výrazně dostává do popředí. Nick Stahl je úžasný a přirozený a některé ty jeho myšlenky a projevy stojí fakt za to:) A zrovna v jeho případě si zase říkám, jak já nesnáším ty zmařené mladé talenty. Ach jo. Krásný film o jednom neobvyklém přátelství malého chlapce a bývalého učitele je zpracován zcela nenásilně, nehraje na city. Žádná prvoplánovost, jen skutečné lidské emoce, křivdy, názory a škatulky. Jak moc jsem si přála, aby pro ně film skončil dobře. Snímek pracuje se sympatiemi a antipatiemi svých postav a nechává diváky, aby si sami na některé z nich utvořili vlastní názor. "Mickey, to je docela zvláštní jméno pro psa. To je, jako kdyby se Godzilla jmenovala Bambi, že jo?", "Koukáš, jako kdyby tě vezla Brigitte Bardot."- "Ne, jenom… říkám si, že je to zvláštní." - "Co?" - "Jakože ty jizvy už nevidím, skoro bych řek, že už tam žádný nemáte..." ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson ve svém řežijním debutu zpracoval drama o přátelství a ohyzdné netoleranci a předpojatosti tak decentním způsobem, že se mi tento snímek zaryl hodně hluboko pod kůži. A přestože jsou Gibson s mladičkým Stahlem vynikající, slouží jen kvalitnímu scénáři v parádní Gibsonově režii. Dlouhodobě smutné zrcadlo společnosti... 90% ()

Aslan 

všechny recenze uživatele

Príbeh o srdci chlapca a muža. Každý chlapec potrebuje skutočného otca, a v tomto príbehu ho Chuck nachádza. Nech je nádejou pre všetkých mužov, ktorým sa nedostalo v detstve toho čo sa malo. A inšpiráciou aby mohli dať svojím chlapcom to čo skutočne potrebujú. Mel, je skvelý režisér aj herec v tomto snímku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)
  • Režisér a představitel Justina McLeoda Mel Gibson vzpomínal na jedno z úskalí vzniku filmu: "Vzhledem k tomu, že jsem hlavní roli musel vzít sám, znamenalo to pro mě mimořádně dlouhé pracovní dny, protože trvalo hodiny, než byla hotová moje speciální maska - a líčili mě ještě předtím, než štáb postavil scénu. Tolik sil jako u tohoto filmu jsem ještě nikdy nemusel investovat. Jednou jsem dokonce usnul uprostřed rozhovoru se svým asistentem - jako starý dědeček, který si právě zdřímnul. Když jsem se probudil, měl jsem před sebou dobře dvacet polarioidových fotek, jak slastně spím s otevřenou pusou." (NIRO)

Reklama

Reklama