Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Samoúčelné lekačky, ženská postava do počtu a nevěrohodné motivace, ale taky kupodivu slušně fungující atmosféra a na horor netradiční kulisy a doba (rozpadajícící se ponorka za 2. světové války). Twohy se zdaleka nepřiblížil kvalitám Černočerné tmy, přesto díky druhé, vygradované půlce filmu zaokrouhlím hodnocení nahoru. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 4...... Ha ha naprosto srovnatelný film s filmem mrtvá hlídka s vyjjímkou toho, že tento příběh se odehrává na jiném místě (v ponorce) . Některé filmy v toimto prostředí jsou skvělé např" Periskop nahoru a dolů- ten je pojat jako komedie což nasvědčuje tomu, že není s filmem tolik práce jako s filmem který má být kvalitní thriller. V tomto případě se to nepovedlo, beru to jko ztrátu času , naprosto nezajímavý film. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za to, ze jsem se místy bál, a druha za můj oblíbený typ filmů. Jinak je Hlubina trapná slátanina, kde ony místy působivé lekačky a děsivé momenty nemají jiného než samoúčelného smyslu. Jsou tam jen proto, aby postrašily diváka, ale nijak děj neposouvají. Hlubině se raději vyhněte a poohlédněte se spíše po německé Ponorce (Das Boot) nebo Horizontu události (Event Horizon). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosfera by se dala krájet. Ostatně to skoro u všech ponorkových filmů. Problém Bellow je že je spletencem několika žánrů. Dost výrazně skáče z hororu na drama a z něj trochu i na akční film. Další problém Hlubiny je že má příliš mnoho vedlejších postav a žádné hlavní. Každému je věnován zhruba stejný prostor a to při množství lidí na ponorce znamená že se s nikým moc nesblížíte. Krom toho je tam moc rádoby psychologických scén, které jen matou a spíš film brzdí. Přímočarejší tah na branku by Hlubině jen prospěl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Pôvodne chceli scenáristi zostavu postaviť z autentických podmorských dielov, no ukázalo sa, že sú príliš ťažké na manévrovanie. Nakoniec Pinewood Studios postavili hydraulicky ovládané interiéry lode, z ktorých každý bol samostatný modul, kompatibilný s ostatnými. Na zdvíhanie a naklápanie modulu podľa potreby bola navrhnutá aj špeciálna páka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama