Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosfera by se dala krájet. Ostatně to skoro u všech ponorkových filmů. Problém Bellow je že je spletencem několika žánrů. Dost výrazně skáče z hororu na drama a z něj trochu i na akční film. Další problém Hlubiny je že má příliš mnoho vedlejších postav a žádné hlavní. Každému je věnován zhruba stejný prostor a to při množství lidí na ponorce znamená že se s nikým moc nesblížíte. Krom toho je tam moc rádoby psychologických scén, které jen matou a spíš film brzdí. Přímočarejší tah na branku by Hlubině jen prospěl. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skôr sklamanie, som presvedčený podobne ako užívaťel Marigold (s ktorého komentom sa úplne ztotožnujem) že film mal oveľa na viac, ako nakoniec dokázal. Scenár bol slabučký (žena v v ponorke bola nadbytočná, ale producent sa asi rozhodol tak, aby tam nebolo čisto mužské obsadenie...) Atmosféra nebola vôbec vydarená, hlavne keď si uvedomíme,že v iných vojnových filmoch o ponorkách nestraší, a pritom sa bojíme o posádku oveľa viac.... 55% ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pre mňa nuda. Takéto námornícke sračičky nemám rád. Ale veľmi som sa čudoval ako dobre funguje ďalšia časť hrajúca na atmosféru. Rôzne zvuky, nárazy k tomu paranoja a postupný nedostatok kyslíku. Jasné, že 100 minút na takýto film je dlho a tu sa to aj ukázalo. Ale musím hodnotiť celkom kladne, lebo koniec som nečakal... 60%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tři trosečnící. Britové. Jedna žena....ženská na palubě ponorky USS Tygger Shark. Ve filmu zazní Benny Goodman "Sing, sing, sing". CITÁT - Hlubinné miny.......... Pověrčivost však cloumá posádkou a ti tvrdí, že žena na palubě přináší smůlu. Ale pravda je taková, že po vyzvednutí trosečníků se na palubě ponorky začnou dít podivné věci. CITÁT - Na lodi straší....... Dokonce se objeví i zajímavá myšlenka. Co když jsme poslední loď nepotopili, ale ona potopila nás ? Scéna se zrcadlem okolo 70 minutě je povedená a mrazivá. Celkem dobře natočené dramatické události o šílenství jedné posádky. Film má dobré ozvučení a pěkný hudební doprovod Greame Revella. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Pôvodne chceli scenáristi zostavu postaviť z autentických podmorských dielov, no ukázalo sa, že sú príliš ťažké na manévrovanie. Nakoniec Pinewood Studios postavili hydraulicky ovládané interiéry lode, z ktorých každý bol samostatný modul, kompatibilný s ostatnými. Na zdvíhanie a naklápanie modulu podľa potreby bola navrhnutá aj špeciálna páka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama