Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Below je horor, kterému se úspěšně daří budovat napínavou atmosféru prosetou "lekačkami". Bohužel tyto lekací scény jsou často i kamenem úrazu filmu, protože mají stupidní a zcestnou podstatu. Jako by režisér nevěděl kdy je vhodno lekat a kdy se to nehodí. Mrtvoly s tužkou v puse se si sice leknete, ale když zjistíte o co jde, tak vás zamrzí, že se strachem je zde zacházeno tak prvoplánovitě. Tvůrci asi razí zásadu, že hlavní je se leknout a pak už je úplně jedno čeho. Mě ale ne. Taková lekačka s mantou je fakt laciná a když vidím, že jinde ve filmu to funguje i dobře, přijde mi to jako mrhání emocemi. Zápletka je sice zajímavá, ale příběh je tak špatně vyprávěn, že člověk po skončení sice pochopí to hlavní, ale už není vysvětleno co se vlastně dělo. Režisér jakoby se neuměl vyjádřit. Je to škoda, protože pod těmito nedostatky místy prosakuje na povrch dobrý horor. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za to, ze jsem se místy bál, a druha za můj oblíbený typ filmů. Jinak je Hlubina trapná slátanina, kde ony místy působivé lekačky a děsivé momenty nemají jiného než samoúčelného smyslu. Jsou tam jen proto, aby postrašily diváka, ale nijak děj neposouvají. Hlubině se raději vyhněte a poohlédněte se spíše po německé Ponorce (Das Boot) nebo Horizontu události (Event Horizon). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tyhle mysteriózní filmy stylem podobné Horizontu události, kdy většinu filmu divák neví, na čem stojí, mám hodně rád. Atmosféra budovaná zejména zvuky, hudbou a stísněným prostředím je výborná. Efekty jsou mizerné, ale naštěstí jich moc není a nejsou důležité. Co ovšem zklame je závěrečná pointa, která kvalit té hrstky kvalitních a žánrově podobných snímků nedosahuje a to je škoda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Na přehrávači měla původně hrát písnička Franka Sinatry "I'll Be Seeing You". Kvůli problémům se získáním práv museli tuto píseň nahradit písní Bennyho Goodmana "Sing Sing Sing (With a Swing)". (Chatterer)
  • Ve filmu zazní informace, že ponorka pluje kursem 0-9-5. Tento kurs je v americkém námořnictvu výrazem pro nesmyslný rozkaz na památku katastrofy z 8. září 1923, kdy flotila devíti torpédoborců po špatném určení polohy najela tímto kursem v bouři na kalifornské pobřeží. Sedm lodí bylo nenávratně ztraceno. (flanker.27)

Reklama

Reklama