Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Rozhodne žiaden veľký úpadok kvality dosavadných segmentov oproti minulej časti to nebol. Po pár relativne dobrých recenziach a dobrých prijatiach na festiválov je to pre mna samozrejme tak trochu menšie sklamanie. Nový režiseri tu pracovali určite s večšiou hravosťou a inovačnosťou. I keď sa to nezdá z predchadzajúcej časti to má spoločne iba meno a postup rozpravania príbehu. (Tape 49) Úvodné intro sa v rukách menej znamého Simon Barretta-nemohol nijak ovplyvniť tu časť, čiže jeho segment treba brať tak trochu s menším nadhľadom. Pomalá a tichá atmosféra. Ani jedná zvuková ľakačka a pritom si to držalo svoj nabehnutý štandart 60%. (Phase I Clinical Trials) . Adam Wingrad pre nás nepripravil nič hororové nové. Ale i tak je to dosť nepríjemná časť. Strašne množstvo ľakačok sa stratí už na konci, kde človek už čaká "iba na dalšiu ľakačku". Mna to moc bavilo, a pritom ducharinám moc neholdujem 70%.(A Ride in the Park) Tak toto bola celkom zaujimavá hitech prdel. Tam kde ostatné časti vsadzajú všetko len na atmosféru tu si to zrobilo celkom prdel na zombie filmy. Treba pochvaliť aj strašne krásne gore efekty 70%. (Safe Haven) . Maximálny sektársky masaker. Tu ma aj trochu mrzí, že si Gareth Evans & Timo Tjahjanto nepodržali nápad a nedali ho do celovečeraku. Strašne veľa nápadov a tak malo času a to je dokonca najdlhšia časť. Hneď keď sa príde do prostredia, začne sa peklo. Záver tak trochu fail, ale verím, že s večším rozpočtom a charistmatickými hercami by to bola hororová udalosť 90%. (Slumber Party Alien Abduction). . Tak tento segment celý diel tak trochu posiela do prdele. Začiatok aj celkom teen sranda. Ale i tak ani jeden výkon nebol presvedčivý. Malý parchanti to vobec neutiahli. Vedel som, že táto čast ma sklame, ale toto bola maximálna nuda. Atmosféra a ani jedna ľakačka v žiadnom prípade nefungovala!45%. Po dopozeraní mám dobrý pocit, ale nieje to proste jednotka, ktorá bola o ligu "zaujimavejšia". Celkový výsledok.65%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co to kurva? Haló?........... Tohle je již propracovanější než V/H/S z roku 2012, napínavější a lepší. Na tohle se dá slušně koukat, lekat se a mít strach. Kamery nejsou tak roztřesené a herci nejsou tak blbí. Příběh první za tři, druhý za dvě CITÁT - Kouslo ho něco?....... Příběh třetí je jednoznačně nejlepší, ale hodně pokulhává a je v něm moc keců. CITÁT - Mám zvuk, ale ne obraz........ Čtyřka se mi vůbec nelíbila a je to prostě odpad. CITÁT - Tak jim to pokazíme..... Mimozemšťani jsou z gumy a kamera tu dostane velmi velký epileptický záchvat a když má být něco vidět, je vidět akorát tak hovno. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak škoda po výborných recenzích a ohlasech jsem čekal že mě film bude bavit stejně nebo možná i více než jednička, nicméně jsem očekával asi hodně protože film mě nechal poměrně chladným. Hlavní příběh je tentokrát o dvou lidech hledající jakousi dívku. Nic extra a celé to bylo dobré jen na konci.40%. Další povídka o operaci oka je docela dobrá, hlavně má výborný nápad. I když není zas tak originální díky Oku. Ale i tak nadprůměr. 70%. Další povídka o zombie byla výborná a originalita tu jen sálala, jedná se o nejlepší povídku. 80%. No a teď údajně hlavní tahák filmu. Tak ten mě zklamal nejvíce, ze začátku mě nudil a ke konci jsem se smál. Sice je hodně fajn brutalita tohohle snímku ale u mě vyšel naprázdno. 40%. No a poslední povídka je o mimozemšťanech, nic extra to nebylo ale pár dobrých scén tu bylo. 50%. U mě je druhý VHS průměr. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spojnicu jednotlivých segmentov (alebo teda Tape 49) nebudem hodnotiť ani tentokrát, aj keď oproti jednotke je to na omnoho vyššej úrovni, má to atmosféru a keby o tom bol celý film, asi by som to vydržal pozerať. Minimálne medzi druhou a treťou poviedkou je jedna výborná scéna a až na jeden titulkový záber, je výborne zvládnutý aj záver. __Poviedka číslo 1 Phase I Clinical Trials Adama Wingarda.Segment založený hlavne na lakačkách a strachu z toho čo nevidíme, prípadne to vidieť začneme a odrazu nám to stojí za chrbtom. Od Wingarda som zatiaľ pozrel iba jeho Q z The ABCs of Death, z ktorého som nejak zvlášť nadšený nebol, za to na jeho novinku You're Next sa teším hrozne moc a po tomto kraťase asi ešte viac. Iritovalo ma iba to neustále zrnenie a rozostrenie obrazu, zato päť percent dole, inak veľmi pekná práca. 75%__ A Ride in the Park pre mňa neznámeho režiséra Gregga Haleeho (jedného z producentov Blair Witch); Opäť skvelé. Taková tá zombie apokalypsa v lese, navyše z pohľadu zombie a pekne psycho...80%__ Safe Haven tvorcov pecky Macabre, po Prepadovke návrat k ich domovskému žánru a zároveň to najlepšie čo VHS 2 ponúka. Totálny blázinec s diablom, zombie a fanatikmi, ktorý niekomu môže prísť k smiechu, to je ale iba vyspelosťou jeho režisérov, nebáť sa ukázať čo chcú bez zbytočného obkecávania. Hororovo dokonalé. 100%__ Slumber Party Alien Abduction, prvé sklamanie režiséra čo ma zatiaľ nesklamal, najslabšia časť filmu, avšak stále nadpriemer. 65%__ Na záver: Spokojnosť. Nestojí to na kvalitách jedinej poviedky ako prvý diel, kde ostatné nevadili ale rozhodne nenadchli, je to dobré ako celok. V tom celku to síce nedrží, ale jeho jednotlivé časti sú natoľko silné, že z neho celok robia. O triedu lepšie ako jednotka ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama