Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Kompilaci drží nad vodou hlavně sektářská povídka, která se skutečně povedla a postavy v ní tvůrci vůbec nešetří. Na druhém místě potěší a pobaví originální pohled na zombie epidemii. Koukatelná je i povídka s bionickým okem, i když ničím nenadchne. Zbytek je ale bohužel celkem odpad - rámcová "povídka" je pouze nutné zlo a UFO únos je vyloženě učebnicový příklad, jak takové horory netočit. Rozkmitaná kamera, blikající světla a příšerná kakofonie zvuků ve scénách s emzáky skutečně diváka ničím neohromí a ani nezakryje diletantský přístup. // KVIFF 48 ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Found Footage? Yeeah, that's my style. Po dlouhé době horor, který se mi strefil do gusta. I když jen částečně! První dvě povídky to hodně nakoply a já si liboval. Zejména ve druhém příběhu scény v lese. Třetí příběh byl spíše mega krvák, což sice nebylo od věci, ale ztrácelo to na kvalitě. No a závěrečná povídka o mimozemšťanech, ta byla podle mě zbytečná. Nicméně VHS 2 hodnotím kladně a v kategorii found footage horor ho řadím mezi ty rozhodně nenudící. Všeobecné znalosti v podobě prvního dílu, si doplním :) 76% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ospevovaná "poviedka" o sekte mala byť údajne z tohto kompilátu najgeniálnejšia. Samozrejme, že nie je. Ku genialite má asi tak blízko ako internet k fernetu a po filmárskej, hereckej, dramaturgickej či námetovej stránke ide o ťažký priemer. Tiež by ma zaujímalo kde tunajší komentátori ráčili vidieť indonézsku džungľu. Niekedy sa mi nad vecami, ktoré sú tu popísané pozastavuje rozum. Zaujímalo by ma či autori tohto "diela" za tento falošný hype aj platia... (17.9.2020) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ha ! Zatímco jednička se brodila v uličce průměrnosti , tak dvojka si vyšlápla přímo na bulvár a téměř od první minuty dává okázale najevo, že není jen levná holka, ale pěkně drahá běhna, která není pro každýho. Sice je to pořád jen šlapka, ale trochu Pretty Woman, která v sobě může mít třeba i něco jinýho než jen dalšího zákazníka... Prostě tohle found footage má oproti jedničce daleko větší spád, je krvavější , napínavější a díky klidnější kameře i přehlednější, ale hlavně jsou jednotlivé příběhy originální a většinou prošpikované černým humorem. Tentokrát téměř plesám, k nasrání byl jen ten poslední příběh alá Blízká setkání, to se opravdu moc nepovedlo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama