Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se na plnou hubu, že jsem očekával průser a ze začátku jsem fakt na gauči docela i rotoval, abych každou další minutu přežil. Vstup dvou mexických hereček na scénu, kde jsem přemýšlel, jestli umí česky a nebo jsou nešikovně nadabovaný, mě fakt vysloveně naštval. Po přejezdu do Prahy ale vše ustalo a rozjel se docela příjemný příběh, u kterého jsem se i docela zasmál. Problém jsem teda sem tam měl, když se tu Pražák (potažmo Čech) popisoval jako neustále nepříjemný a věčně nasraný člověk, co se tváří, že jediný, co umí, je se nalejt jak duha. Sem tam jsem už v Praze popil a nikdy se mi nestalo to, co Abrhámovi a jeho mexické rodině na pár denním výletě v Česku. Na druhou stranu ale režie dobrá, vánoční atmosféra super, herci prádní a i Mexičanky mi nakonec udělaly opravdovou radost. Hlavně teda překrásná Aislinn Derbez, u které by mě i zajímalo, jakou práci ji dalo naučit se Česky. Škoda ale, že tenhle film se snažil zaměřit na tak moc postav, že jsem s tím nakonec docela měl i problém, abych se ve všem bez problémů vyznal. Chmela a jeho rodinka byla třeba moc fajn. Kříž s Rodenem by si ale určitě také zasloužili daleko více prostoru. Celkově vzato tu nebyla jediná nezajímavá postava a když Vám celý ten nakonec příjemně rozjetý příběh utnou závěrečnou scénou, která celý ten 100minutový kolotoč vztahů vlastně nijak neukončí, je to až skoro škoda. ()

Surina 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký fanda a obhájce českých filmů, ale tenhle film do našeho domova nevdechl ani špetku vánoční atmosféry. Film má být o tom, že zázraky se dějí a dějí se především na Vánoce. Avšak tady ději nepomohlo ani Pražské jezulátko, jenž by filmu vykouzlilo lepší hodnocení, tak hlavně, že Penélope pomohlo přijít do jiného stavu. V neposlední řadě chci zmínit manželé a herce J. Abrháma a L. Šafránkovou, které už na filmovém platně snad ani zvlášť vidět nelze. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Trošku zbytečně je zde prskáno a srovnáváno s Love actually. Mě osobně tahle podoba přišla jenom na oko. To máte tak, když jednou natočíte kultovní film a pak kdokoliv další, kdo přijde s něčím novým a pokouší se film zasadit do podobné atmosféry, prostředí atd, je nemilosrdně lynčován a souzen pro vykrádání, klišovitost, šablonovitost apodobně. Tenhle film je podlě mě povedenou variací na typickou vánoční rodinnou jednohubku, kde sledujeme množství kvalitních tuzemských herců, navíc zajímavě doplněné o mexické kolegy (nevadilo mi to, naopak). Filmu už po několikáté vévodí především dvojice Abrhám-Šafránková.....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Bylo to žensky zasněné a jemné jak od Sofie Coppola, právě pro předvánoční čas mi to krásně sedlo ;-) Nenásilnost, smířlivost a nehrocení snad ani nejsou záměrně a uměle podsouvané (jak doba žádá), ale Lenka Kny tady vcelku přirozeně vypovídá o svém ženském vidění světa, které může krásně doplnit to mužské :-) ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Tak je to červená knihovna, to zas jo, ale na druhou stranu v rámci žánru docela inteligentní, rozhodně to neupadá do nevkusu. Pro mě typický případ filmu, kde šestibodová hodnotící škála je příliš hrubá, protože bych nejradši dal dvě a půl hvězdičky. Jenže se musím někam přiklonit, a tak se přikláním dolů, protože mi vadily anglické texty v písních. Začíná to už tím, že Josef Abrhám v roli Čecha, který žije třicet let v Mexiku, letí navštívit svoji rodnou vlast. A k tomu hraje píseň s refrénem "I'm coming home". Kdyby byl text český, mělo by to logiku, kdyby byl španělský, mělo by to logiku možná trochu menší, ale pořád ještě mělo. Angličtinu jsem nepochopil, stejně jako při pobytu v Praze v nejslavnější vánoční písni Stille Nacht - tady by se dalo kromě češtiny a španělštiny uvažovat i o němčině, jenže divák se musí dojímat při "Holy Night". Jestli měla být důvodem snaha učinit film světovým (španělština je asi málo světový jazyk), tak měli být tvůrci důslednější a s výhledem do budoucnosti vyšperkovat písně čínštinou. Takhle se může stát, že za nějakých 20-30 let začne pozlátko světovosti na jejich filmu ztrácet lesk. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • S mexickým koproducentem Edherem Camposem se tvůrci filmu seznámili na karlovarském festivalu. (M.B)
  • V záběru, kdy Květa (Libuše Šafránková) vystupuje z auta a přechází silnici, je možné zahlédnout v horním rohu tehdejšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. (ricky4)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama