Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

VOD (1)

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda těch kostrbatých pokusů o humor, které tam moc nesedí. Jinak by to byl takřka perfektní katastrofický akčňák. Korejská jinakost tu je ve velmi přijatelné míře, herecké výkony jsou velmi obstojné, kamera a celkový vizuál je božský včetně velmi kvalitního a burácivého prostorového ozvučení. Intenzivní, napínavé a trochu i dojemné. Žánrové blbosti a náhody v ději rád odpustím. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Můj první film z korejského poloostrova. Jihokorejci si vytvořili vlastní skleněné peklo, akorád bez Steva McQuenna…. Tento film dokáže bez větších skrupulí konkurovat hollywodské produkci. I když mám k filmu nemalé výhrady, nezbývá mi než smeknout. Je vidět, že Jížní korea není zemí, kde se pouze pěstuje rýže a chytají ryby. Je to země silné ekonomiky, kde jsou peníze a peníze dnes tvoří jeden z hlavních pilířů filmového průmyslu..... Co mě na filmu vadilo, tak byli nesmyslné scény typické pro katastrofické filmy a na ty jsem tak trochu alergický. Korejská zarputilost si dnes zaslouží pouze dvě hvězdy. I když jsem se nenudil, tak to pro mě byla novější kopie starého dobrého Skleněného pekla. Filmu,kde příliš pozdě vypustili zásobníky s vodou ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se bavil. Jen mám docela dost poznatků. Proč se Korejci tak moc snaží do filmu nacpat drama a hrdinství? Vidím to v každém jejich filmu a občas to je celkem nechutně klišoidní. Jinak se tomu nevyhnul ani tenhle film. Další věc co mě sere je ten slepenec scén který jsou naprosto o ničem, nepřidají příběhu a jsou zbytečné. Film má celkem málo akčnějších scén ale ty které tu jsou se povedly, třeba scéna s praskajícím sklem byla parádní. Herci jsou špatní, až na pár hasičů kteří hrají celkem slušně a musely podstoupit nejspíše náročným výcvikem. Postavy.... Ty postavy jsou naprosto ploché a stupidní, máme tu otce co se rozvedl a hlídá dceru, máme dále ženskou do který je ten otec zamilovaný, dále tu máme hrdinu který skočí pro lidi i do plamenů, pak tu máme parchanta, sraba který stejnak umře a pro komedii jednoho idiota. Ty postavy jsou prostě hodně špatné. Film mi přišel solidní, sice tu bylo moc keců a film by šel tak o 20 minut zkrátit ale upřímě jsem zas tak moc nečekal. BTW: modlidba kdy se modlý k bohu a prosí o tsunami byla dobrá prdel. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy nemám moc rád ( nelíbí se mi jejich humor a herecké podání ). Čirou náhodou jsem narazil na zajímavou recenzi toho dle snímku a tak že se zkusím na to mrknout! A vůbec toho nelituji, první půl hodinku sem se tedy držel abych to nevypnul, ale pak to byla jedna velká jízda plná parádních efektů, emocí a výborné atmosféry!! Hasiči mají těžkou práci a za to mají můj velký obdiv!! Konečně po dlouhé době výborný katastrofický film... 80% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když mám chuť na katastrofický film, chci, aby byl přesně takový, jako byl tenhle. Plný akce a napětí, sledující osudy více lidí, trochu dojímavý, a aby měl skvělé efekty. Tohle všechno The tower s přehledem splňuje. K tomu vždycky a za všech okolností úžasná Ye Jin Son a spousta dalších sympatických herců. Co víc si můžu přát? 100% to pro mě není jen kvůli konci, který mi přišel zbytečný. Ale jinak to byl parádní filmový zážitek. 4,5* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)

Reklama

Reklama