Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 1

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nastala neodvratitelná fatální katastrofa, zbývá posledních cca 12 hodin, než sežehne i Austrálii. Silná premisa sleduje nejistého mladíka (mezi dvěma ženami), který si v anarchii odbrzděného šílenství, zvířecích pudů, kalení do bezvědomí či hromadných sebevražd jako jeden z mála drží zdravý rozum, protože získává cíl: dopravit ztracenou dívku k jejímu otci. Jejich nedlouhá odysea tu zoufalost a prázdnotu (jak bych asi reagoval já?) vystihuje velmi zdatně, byť jednotlivé "výjevy" neposlepovává dostatečně účinně dohromady. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Za 12 hodin Země zmizí a zanikne takže co dělat těch zbývajících 12 hodin?. Někdo si řekne, že by bylo cool kdyby s kámoši znásilnil malé děcko někdo bude vzývat boha a valit náboženské sračky , někdo to nebude řešit vůbec a zabije se a hlavní hrdina si řekne, že by bylo in zajít si na party ošoustat tam svoji přítelkyni a zdrogovat se. Po cestě, ale zachrání jednu holku, kterou chtěly znásilnit dva chlápci a rozhodne se ji dopravit k jejímu otci. Neuvěřitelně realistický film (včera jsem koukal na How It Ends proti tomuhle je to sračka) s depresivní atmosférou. Velkým plusem je i sympatická holka, které nepřejete smrt po 5 minutách kdy ji uvidíte což se v dnešní době rovná zázraku. 80 procent z daného žánru nejlepší počin ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně nenápaditej úmor. Apokalyptické filmy jsou vděčný žánr a už jsme jich taky hodně viděli, povedených nebo trapných. Tento film nepřináší žádný zásadní příspěvek na téma jak strávit poslední hodiny života ani nevede intelektuální diskuzi o smyslu života a smrti (i když by to nějaká nebohá amatérská duše o něm byla schopna říct). Hlavní hrdina James si představuje jako charakterní konec opít se/nadrogovat na párty, aby si nevšiml, že na konci světa hoří. Tento plán mu naruší asi čtyřikrát racionálnější holčička, kterou je třeba odvézt a fakt, že na cílové párty najde ještě dementnější lidi než je sám. Jediné filozofické poslání filmu, které jsem vydedukoval, je těžký úděl Jamese vybrat si, s kým chce bolestivě střízlivý uhořet, až mu dojde, že se má polepšit, což je na ucouraný spád filmu velmi velmi málo. Film je strašná nuda, všechno je předvídatelné. Jeho představitel zná dvě herecké polohy - první je emoce, kdy pár vteřin retardovaně zírá s pootevřenou pusou a druhá je ehm, vyšší emoce jeho postavy, kde hledá láhev alkoholu/pije po hltech whisky, protože ten herec asi vyšší emoce než pootevřená pusa nezmákne. Bizár začíná. James za všech okolností jezdí s upraveným účesem a v mega vedru s dlouhýma kalhotama a s jeho pitným režimem a obsahem alkoholu v krvi by sotva zvládl cestovat 12 hodin po Austrálii. Během cesty s holčičkou jedou okolo mrtvých anebo znásilněných lidí, na party jsou svědkem úspěšné ruské rulety a seznámil se s ní těsně před pedofilním znásilněním ve trojce, ale stejně jí brání vidět mrtvoly jejích příbuzných, aby jí to náhodou nezkazilo zbylých 7 hodin dětství. Pokud by celá Země byla plná takových lidí jako je James a jeho známí na párty, byla by apokalypsa nutná jako čistka nejotravnějších bytostí ve vesmíru. Kromě holky je ve filmu ještě jedna normální postava - hrdinova matka, která chce do apokalypsy zkusit stihnout složit puzzle. To je fakt málo. Příště prosím, aby filmy netočili diskofilové, kteří si asi neumí představit lepší způsoby trávení posledních hodin existence. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako by ste strávili svojich posledných 12 hodín? A hlavne, zostali by ste rovnakí alebo sa zmenili? Začali by ste všetko rozbíjať alebo pomáhať? Ďalšie špičkové "apo" z Austrálie. Austrálčania to proste vedia. Pri sledovaní mi nedalo nevybaviť si snímok Na brehu (2000), len toto bolo podstatne kratšie a nemalo to tak dramatický a emotívny koniec. Dej sa zameriava v podstate na jedného drsného chlapíka a jeho posledných 12 hodín. Po emotívno/dramatickej stránke to bolo výborne spracované, dvojka James-Rose fungovala na jednotku, so všetkým čo k tomu patrí v obsahovej, hereckej aj formálnej rovine. Ich spoločná púť (hlavne jej záver), beznádejnosť situácie a celková depresia tak nemôže nikoho nechať chladným. Na druhú stranu, možno by pomohlo obsadiť do príbehu viac postáv a sledovať osudy viacerých ľudí, podporiť tak rozmanitosť príbehu, pointa by tak dostala hlbší zmysel. Nezaškodilo by ani trocha viac násilia a napínavých scénok. U mňa veľká spokojnosť, škoda, že to bolo tak krátke. 85/100 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

These Final Hours, This Fine Movie. Zaujímavý, nízkorozpočtový post-apo road movie z Austrálie pojednávajúci o posledných hodinách na Zemi. Niektorí čakajú doma na smrť, iní si poslednú chvíľu užívajú bujarou party, pravidla neexistujú, spoločnosť skolabovala a každý si robí čo chce. Netradičné pojatá látka bez potreby veľkolepých scén, tento krát vykreslená z oveľa realistickejšieho pohľadu. Po príbehovej stránke síce jednoduché, priamočiare, bez prekvapení, ale účinné a hlavne s fungujúcou atmosféru a držaním diváka v neistote, či to nakoniec skutočne skončí tak ako napovedá aj názov filmu. Po vzore The Road film sleduje jednu obyčajnú cestu dvoch ľudí (v tomto prípade malé dievčatko s chlapíkom) po padlej Austrálii, ich postupné budovanie vzťahu, až po slušne emotívny záver. A vo výsledku ten film ani viac nepotrebuje. Nie je to výrazne nápaditý, ale rozhodne zaujímavý, minimalistický pohľad na koniec sveta natočený citlivou réžiou. Komu nevadia podobné nezávislé drámy, akurát tento krát na pozadí apokalypsy, nemal by sa sklamať. Kto však očakáva akokoľvek megalomanskú podívanú musí hľadať inde. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama