Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 2

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické filmy nezvyknem vyhľadávať, ale tento ma celkom zaujal svojim popisom. A musím uznať, že to vôbec nebolo zlé. Tá atmosféra strachu a zároveň nádeje, ktorú so sebou prinášala apokalyptická vlna, bola vykreslená naozaj výborne. Len škoda, že po dejovej stránke to bola trochu nuda, keďže celý film spočíval len na tom, aby sa ústredná dvojica ešte rozlúčila so svojimi blízkymi a pripomenuli si tie najdôležitejšie morálne hodnoty. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Boží námět, který se nepodařilo přetavit do božího thrilleru a to je fakt škoda. 12 hodin do konce světa (zřejmě náraz obřího meteoroidu), všude hromady mrtvol, modlící se fanatici, pařby feťáků a do toho minipříběh chlapa, který nemá vyřešený svůj život. Místo, aby dořešil své problémy, se rozhodne odvézt malou holčičku za svojí rodinou. Prostě to mohla být bomba, ale režisér nezvládl ukočírovat kameru, hudbu ani napětí. Aaaach jo. 60% ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JE TO TADY, LIDI. STALO SE TO. NENÍ ŽÁDNÁ OSTUDA TO SKONČIT DŘÍV, LIDI. UDĚLEJTE, CO MUSÍTE UDĚLAT. JE TO TADY. JE TO OPRAVDOVÉ. MÁME 12 HODIN, LIDI. TO JE VŠECHNO." Úvodní šestiminutová sekvence mně bere dech. Bez vytáček, silně a sugestivně vtahuje dovnitř odpočítávání posledních hodin lidstva. A k tomu ta hudba!...."VŠICHNI UŽ JSME KURVA MRTVÍ. BUDE TO KURVA BOLET. A TO JÁ NECHCI CÍTIT. NECHCI CÍTIT NIC, JEN SE CHCI POŘÁDNĚ ZRUŠIT....." A tak James vyráží na cestu za odpoutáním se od drsné reality, od zodpovědnosti a od svých citů. Avšak osud mu do cesty postaví zkoušku..... zkoušku jeho lidství v podobě malé ztracené Rose. Spolu s ní se vydává na cestu lemovanou násilím, vraždami, sebevraždami, sexem, drogami, šílenstvím i smířením a nakonec i prozřením a uvědoměním si......a já? Já sedím s vínem v ruce a přemýšlím.....protože tahle preapokalyptická vize je tak dobře natočená a zahraná, že se mně zavrtala do mozkovny pěkně hluboko a pár dní mnou bude rezonovat....... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nastala neodvratitelná fatální katastrofa, zbývá posledních cca 12 hodin, než sežehne i Austrálii. Silná premisa sleduje nejistého mladíka (mezi dvěma ženami), který si v anarchii odbrzděného šílenství, zvířecích pudů, kalení do bezvědomí či hromadných sebevražd jako jeden z mála drží zdravý rozum, protože získává cíl: dopravit ztracenou dívku k jejímu otci. Jejich nedlouhá odysea tu zoufalost a prázdnotu (jak bych asi reagoval já?) vystihuje velmi zdatně, byť jednotlivé "výjevy" neposlepovává dostatečně účinně dohromady. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Těch tézí o konci světa je nepřeberné množství a tohle je jedna z nich. Na to, že je to Zakova prvotina, tak musím říct, že jsem byla překvapená, jak dokázal nadupat do 87 minut koncentrát toho, co to s člověkem udělá, když má před sebou jen pár hodin života. I když některé situace byly explicitně předložené, tak to tam tentokrát sedlo jak přišitý. Nemůžu si pomoct, ale ve výsledku je to zhuštěné šílenství mnoha lidí už v dnešní době, kdy jim uniká smysl života a neví co s ním. Ale ne všichni si najdou únik takovým způsobem, jako to bylo tady. Najde se i hodně Jamesů, kteří rekapitulují svůj život, sledují, čeho všeho jsou lidi schopný a zařídí se úplně jinak. Jak? Stačí se mrknout na These Final Hours. Asi jsem s Tebou byla Zaku na stejné vlně a ta vyhrocenost ve všech směrech je na místě, protože někdy stojí zato, na chvíli se zastavit a zamyslet se třeba jen nad obrazem Paula Gaugina s názvem Odkud přicházíme? Co jsme? Kam jdeme?" Velkým plusem bylo i barevné ladění, které velmi vhodně korespondovalo s finálním koncem. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama