Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nejhloupější, nejpitomější a nejvíce WTF díl celého volného trilogického pokračování ála "Jak to celé začalo", navíc doprovázený hudbou, která i normálního člověka dokáže dohnat k šílenství. Takové na koleni vymyšlené "alterno" by se vůbec k Planetě opic hlásit snad ani nemělo. ~~~ 0,5* ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Diel, pri ktorom si už aj ja hovorím, že séria je nadmerne predlžovaná. Morálne posolstvo ("opica nezabije opicu") ma tentokrát nechalo chladným. Ale beriem to tak, že posun v čase pod sochu otca zakladateľa, kde starý opičiak rozpráva deťom dejiny, sériu predsa len ako tak dovŕšil - časovo sme sa vrátili tam, kde sme na začiatku Planéty opíc z r. 1968 začali. A to by hádam stačilo. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Prostředím se tenhle díl hodně přibližuje prvním dvěma, ale to se rozhodně nedá říct o kvalitě. Když si vyrobíte čtyři filmy, které spolu nemají moc společného, ačkoliv by mít měly, v tom závěrečném budete potřebovat hodně absurních lepidel, abyste to splácali dohromady. Ikdyž ve světě časových smyček se na logiku nejspíš musíme vyprdnout. Místo vysvětlení vyvstaly další otázky (Jak to, že se opice tak rychle zcivilizovaly? Kdy a za jakých okolností se lidi vrátli zpátky na stromy?), ale zoufale doufám, že zůstanou navždy záhadou, protože další pokračování bych nemusela přežít. Škoda, že finální epická bitka má jen tři záběry (školní autobus-opice-hořící strom a znova od začátku). A ti mutanti jsou pravděpodobně předci Čmoudů z Vodního světa! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jelikož se jedná o zakončení pentalogie o Planetě opic, myslel jsem si, že toho bude pro diváky a fanoušky celé série připraveno více. Žádné překvapení, vylepšení nebo velkolepé zakončení se ale nekonalo. Bitva o Planetu opic je podle mě nejslabším dílem celé ságy. Ale rozhodně to tak špatně dopadnout nemuselo, kdyby bylo k dispozici víc peněz a představivosti. Scénář nepřinesl nic nového, ba naopak, je ještě horší. Dialogy mi připadaly trapné a ničím zajímavé a k tomu řada nelogičností. Masky už rozhodně nevypadají tak precizně jako na záčátku, mimika u Alda byla hrozná a jeho maska mi připadala jako namaštěná sádlem. Samotné, atomovkou zničené město, vypadá jako hromada šrotu uprostřed pouště. A průzkumná výprava, která sem míři "pěšky" bez jakýchkoliv zásob mi přišla neuskutečnitelná. No ale když si toto odmyslíte, tak se to dá překousnout. Moc toho "kvalitního" sice nezbyde (i hudba už značně změnila svou úroveň), ale pár lepších mžiků si fanoušek Planety opic najde. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie než predchádzajúci diel, ale stále je to podpriemerné béčkové sci-fi, ktoré za prvým kultovým dielom silne zaostáva. Síce je tu načrtnutá určitá postapokalyptická atmosféra sveta po jadrovej vojne, ale celé toto pokračovanie svojou výpravou a kostýmami pôsobí ako nízkorozpočtový televízny film. Najväčším sklamaním je ale titulná "bitva", ktorá trvá len niečo cez 6 minút a dohromady sa tu vypálí pár granátov a vystrelí nejaký ten náboj. Samozrejme sa tu na záver ľudia vyzbrojení mínometami a bezzákluzovými delami znovu nechajú preválcovať hromadou slabo vyzbrojených opíc. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (7)

  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama