Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem pozitivně laděnou až lehce rozvernou ČESKOU vyprávěnku ... kouzelnou vstupenku za hranice všedních dní a všedních domácností - do tajných skrýší a útulných komůrek obývaných lichožrouty. Namísto toho jsem obdržela obehranou a z pohledu národních specifik neukotvenou mafiánskou historku v podání avantgardních požíračů lichých (i sudých) ponožek. To se už vážně nezmůžeme na nic lepšího ? Kam se poděl náš ryze český humor a svérázná poetika ? Jakoby se tiše vytratily z našich životů - alespoň na té profesionální úrovni. Snad se jedná jen o dočasný kolaps ... určitou naději ve mně docela nedávno vzbudily "Smrtelné historky" (2016). ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Česká animovaná hovadina, ktorá nezaujme dospeláka a pre dieťa mi príde až moc zbytočne surová a násilná. Ako nápad to bol celkom fajn, ale dejovo to bol čistý otras bez akéhokoľvek hlbšieho nápadu. Staršie deti si možno prídu na svoje, ale celkovo mi tento snímok nepríde veľmi kvalitný, čo sa dosť odráža aj v animáciách ako takých. Slabé. 40 % ()

Reklama

palmovylist 

všechny recenze uživatele

No...děti to při sledování i vcelku bavilo a to je asi cílem tohohle filmu. Ale musím uznat, že ten děj byl tak zoufale klišoidní a nezajímavej (a nevtipnej), že ho nemůžu ohodnotit líp, než slabší průměr. Poměrně se mi líbila pro mě atypická animace. Film podle mě nedokázal vůbec využít myšlenku ponožek, jejich "světa" a využít toho pro nějakou kvalitnější myšlenku nebo vtip, což mě mrzelo....45% ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Je to prostě děcák. Dospělý musí mít notnou dávku trpělivosti a nadhledu, protože příběh je dětský a dospěláka asi nemá moc šanci nadchnout. Jenže nelze očekávat, že každý dětský film nutně zaujme i dospělé. Opravdu skvělá je animace, hodně mi připomíná můj oblíbený Kozí příběh, skvěle namluvené postavičky a slušná hudba. Příběh smysluplný a hlavně - super originální nápad ! Konečně !!! Dvě hvězdičky za nápad, jednu za animaci, jednu za hlasy a ta poslední je za to, že v plytkém moři blbostí, které česká kinematografie v poslední době produkuje je tento film zase jednou zářivou vyjímkou. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama