Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Dejovo slabé, ale mňa to bavilo. Elektrinou mučeného Caesara mám pred očami už roky a za to film rád zaradím aspoň do priemeru. Navyše trvám na tom (cf. Útek z Planéty opíc), že sága, ktorú tých 5 dielov série predstavuje, nie je v konečnom dôsledku zle vymyslená, hoci od filmu č. 3. dajme tomu trochu nudná. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto treba fakt brat ako samostatny film. Zo zaciatku ma na tom hnevalo asi vsetko, ale ked som sa odstrihol od toho, ze to ma byt nejake pokracovanie, tak sa mi ten film zacal viac pacit. Aj ked treba uznat aj kritikom, ze to je miestami fakt fraska. Vcera vecer som vsak mal naladu na ten film a uzil som si aj tu "vojnu" medzi opmi a ludmi. Keby ale ludia nasadia hrubu silu, povstanie by asi skoncilo tak rychlo ako zacalo. Zaver to chcelo trosku viac vymakat. A neviem ci to bol zamer, ale tie postavy, hlavne ludske, boli fest nesympaticke. Kazdemu jednemu by som nafackoval. O to viac som drukoval opom. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vidieť prvých 15 minút filmu a už som vedel, že ďalej je to zbytočné. Nevypol som to, ale o nič by som neprišiel. Extrémna nuda od začiatku do konca a nepodarená paródia na prvý diel. Strašný film, ešte horší ako ten tretí diel. Nenormálna kravina, aká sa len tak nevidí. Človek až žasne, čo sú tvorcovia schopní splodiť kvôli prachom ťažiacim z prvého klasického dielu s Charlton Heston. Toto teda už fakt nemuseli robiť. Jediným plusom sú fakt už len a len tie masky. Ale aj to len na tú dobu. Nie dnešnú. Toto je tragédia. Škoda. Záverečný monológ je síce starý vyše 40 rokov, ale mnohé stále platí: ľudia špinia planétu, oceány; zabíjajú sami seba - a my sami chceme hovoriť o ľudskosti ... Ľudstvo ako druh si samo koleduje o svoj koniec, je len otázka, kto ho nahradí. Ak vôbec po nás prežijú aspoň baktérie. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento díl už za 3. částí Planety opic docela dost zaostává. Na scénáři je už notně poznat, že se začalo vařit z vody. Ale jako náznak proroctví Ziry a Cornélia, proč ne? Stopáž není nijak závratně dlouhá a určité napětí a spád to má. Začátek je velmi působivý, zato konec vypadá hodně lacině a uspěchaně. Zdálo se mi, že se revoluce ve prospěch opů otočila nějak moc snadno. Ale chápu, že se jednalo pouze o převrat v jednom městě. Přesto mohlo být na obou stranách bitvy nasazeno více osob (k tomu jsou však potřeba finance a ty v tomto případě chyběly), jinak akční scény byly docela na úrovni. I dialogy jsou celkem slušné, obzvlášť ten poslední. Hudba, tentokrát v podání Toma Scotta, je opět grandiózní. Herecké obsazení už není tak výrazné, ale účast Roddyho McDowalla je potěšující, stejně tak jako za šimpanzí maskou šibalsky pomrkávající Natalie Trundy. Já byl v rámci možností spokojen a tak nízké hodnocení mě překvapuje (např. hodnocení na IMDb je 60%), což se mi zdá tak akorát. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Není mi moc jasný, proč má tenhle díl tak obecně hrozný hodnocení. Mě, jako fajnšmekrovi PO přijde rozhodně lepší než 3. a 5. film. Jasně, některé situace nepobírají logiku, ale ve finále jde o docela zajímavou podívanou, kterou si i po čase milerád pustím. "Mluv!!!!" Nakonec, filmování v městském prostředí je velmi věrohodné, prostě jim věříte. A ona scéna na konci, revoluce a hořící domy, proroctví Caesara, mazec! Hodně jsem se rozmýšlel jestli dát pět nebo čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se přiklonil k té první možnosti. Dobrej film. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (17)

  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • Zatímco v ostatních dílech původní pentalogie předcházela úvodním titulkům pokaždé nějaká scéna, tak zde je tomu naopak a film ihned začíná titulkovou sekvencí. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama