Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Takže především hodnotím Battle for the Planet of the apes jako ryzí béčko, a proto je moje hodnocení na první pohled velice velkorysé, na druhou stranu se tady pořád něco děje, což posouvá to celkovou linii dál, lépe řečeno blíže očekávanému rozuzlení a já jsem si v těchto béčkových vodách užíval úžasné nedělní odpoledne... venku bylo pěkně hnusně :-). Opičáci do toho. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok tak tu všichni kolektivně nadávejte na to jakej je tenhle díl sračka, ale pro zaplnění mezery v příběhu je prostě potřebnej aby jsme se dozvěděli co vlastně vzniku planety opic předcházelo. Nemluvě o tom, že atmosféra je opět hutná a finále celkem působivý. hlavně nadřazený lidstvo konečně dostalo co si zasloužilo! 65% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Strašný problém toho filmu, kromě toho, že zavání levností a zbrklostí, je, že vypráví věci, které si měli diváci a divačky předchozích tří dílů jen a pouze domýšlet, nechat je na své fantazii. Takhle je to příliš popisné, příliš generované předchozími díly (děj nemá svobodnou volbu plynutí, vypráví pouze to, co musí být řečeno, takže jen jaksi nezbytně a nevyhnutelně nutné navléká to šatů, jež mají být hezké). Ale nakonec nejsou. Třikrát jsem u toho usnul. Místy je to dost nuda, místy to trochu ztrácí logiku a místy převažuje pořekadlo – přání otcem myšlenky, kdy přání ještě dále vytěžit z dobrého jména Planety opic, vytvořilo silně televizně vyznívající film, jež je v podstatě zbytečný a nezajímavý. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto treba fakt brat ako samostatny film. Zo zaciatku ma na tom hnevalo asi vsetko, ale ked som sa odstrihol od toho, ze to ma byt nejake pokracovanie, tak sa mi ten film zacal viac pacit. Aj ked treba uznat aj kritikom, ze to je miestami fakt fraska. Vcera vecer som vsak mal naladu na ten film a uzil som si aj tu "vojnu" medzi opmi a ludmi. Keby ale ludia nasadia hrubu silu, povstanie by asi skoncilo tak rychlo ako zacalo. Zaver to chcelo trosku viac vymakat. A neviem ci to bol zamer, ale tie postavy, hlavne ludske, boli fest nesympaticke. Kazdemu jednemu by som nafackoval. O to viac som drukoval opom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia Planet of the Apes sa zacina v USA kde vladne totalita - tusim sa spominal rok 1991.Opice sluzia ludom, az na Caesara, najinteligentnejsiu opicu, ktora si uvedomuje ze je cosi spatne. Kulisy su plane, dialogy otravne, nida suverenne prevlada. A zo vsetkych opic hovori /ovlada rec, niekedy som myslel ze i retoriku/ len Caesar. Skoda za Dobyti planety Opic ide zase hodne vysoko - opice dokonca vo filme otriasli zakladmi ludskej civilizacie. Financne to na seba zarobilo a jak hovorim/pisem, na moje pomery to ide hodne vysoko - mne by stacilo, keby opice ovladli nejake casti statu, pripadne by vypukla v state obcianska vojna - hnusna vojna - kde by ludia tahali za kratsi povraz, lebo by povedzme vo filme zosuroveli vztahy medzi nimi. Stacilo by mi keby v jednom state opice ovladli povedzme mesta a mesta idu do bojov s vidiekom , ktory je stale obyvany ludmi. Ludstvo tejto planety by tam ani nemuselo byt. No ale to su len moje plane uvahy, tvorcovia sa rozhodli pre ludstvo a ja som sa rozhodol pre slaby podpriemer . 20 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (17)

  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama