Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Seriály jsou většinou dobré v počátečních sériích a po cca 4. sezóně už nemají co říct. Nebo ve výjimečných případech vydrží skvělé celou dobu. Nebo v ještě výjimečnějších případech začínají pohasínat, ale pak se zcela znovu nakopnou. A PK6 jsou přesně ten případ. Tvůrci naštěstí opustili jakékoliv vedlejší linky a vedlejší postavy a soustředí se zcela na hlavní postavu, která to popravdě táhla celou dobu. A dělají sakra správně. Cillian Murphy byl skvělý vždycky, ale Tommy Fucking Shelby je jeho ikonická role, pro kterou byl zrozen. Šestá série byla majestátní, plná ikonických momentů a nemohu se dočkat celovečeráku, který to celé uzavře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

k Peaky Bllinders jsem si hledal cestu celkem dlouho a jakkoliv to pro mě není kultovka, u které bych vyhlížel netrpělivě každou další epizodu, mám je nakonec celkem rád. Šestá řada pak jako uzavření celého seriálu budí lehčí rozpaky. Na jednu stranu tu nechybí slušná atmosféra, několik ikonických scén, boží vizuál a skvělá hudba. Na stranu druhou ale působí celá řada divně rozháraně a tím jak chce všechno stihnout uzavřít různě skáče z místa na místo, zaměřuje se na nepodstatné věci a ty podstatné - rozjeté v řadě předtím - řeší rychle, minimálně a nebo vůbec (US záporák, nacisti, Michael).Hodně tu navíc chybí Helen McCrory, u které jsem čekal že se objeví když měla svoje scény natočeny a dojde k důstojnějšímu rozloučen a platí to třeba i pro Artura, kterého sem si postupně oblíbil, nicméně v téhle řadě je většinu času jen nevýrazná troska a pořádně se ukáže až v závěru. Vzhledem ke vztahu který k PB mám pro mě není šestá řada úplné zklamání a rozhodně nejde o průserové zakončení ve stylu Dextera nebo GoT, nicméně mohlo to být lepší, emocionálnější, drsnější. Třeba si to Knight schoval do filmu, který by měl celou tuhle kapitolu uzavřít definitivně (závěr tomu slušně nahrál), ale spoléhat se na to nejspíš úplně nedá...70% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že 6. séria "Peaky Blinders" asi bude moja najmenej obľúbená zo všetkých čo som videl. Mám tak trošku pocit, že po tretej sérii sa koncept trošku zmenil. A najmä v tejto sérii už je menej prítomný ten "mafia feeling" a skôr sa to celé dostalo do viac politickej roviny. A tak tu máme obrovské množstvo scénok plné dlhých monológov a dialógov s politickými podtextami, ktoré ma veľmi rýchlo prestávali baviť. A Cillian Murphy ich tu má teda neúrekom. Neprítomnosť Helen McCrory v tejto sérii je veľmi citeľná. Sú tu síce nejaké scénky z minulej série, no tú jej neprítomnosť to nevie vynahradiť. A okrem toho niektoré postavy mi už počas minulých sérii liezli na nervy svojou prítomnosťou. Lebo boli otravné alebo nemali zaujímavé dialógy. Najmä Michael a Gina. Celá séria je pre mňa viac-menej už len priemerným uzatvorením seriálu, ktorý vyzerá dobre a všetci dali doňho svoje srdce, no jedinou výnimkou je pre mňa záverečná epizóda. Tá je podľa mňa skvelá. Konečne sa zdvihol môj záujem, konečne prináša pár momentov, ktoré ma zasiahli a dokonca dáva aj možnosti si nejaké veci vysvetliť. No prichádza to príliš neskoro na to, aby som ju ocenil nejako vyššie. Takže s tým všetkým dávam rating taký, aký dávam. Hodnotenie: B- ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders sa posunuli na vyšší level. Už to nie je tá akčná gangsterka, na ktorej sme boli všetci závislí. Tvorcovia sa nad dejom zamysleli, prepracovali každú, každučkú časť do detailu. Scenár opäť ukazuje veľké kvality a herci, hmmmm šmakocinka! Prvých 5 časti bolo úžasných, dozvedáte sa postupne, pekne po poriadku nové a nové informácie, na ktoré každú chvíľu iba dychtivo čakáte. Šiesta sezóna je dobrá, akoby Peaky Blinders zmenili štýl...  Isteže koniec môže niekoho pobúriť. Ja som tiež premýšľal a ja som s koncom stotožnený. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Epizoda a potažmo celá 6. série je věnována památce zesnulé herečky Helen McCrory (Aunt Polly), která zemřela v dubnu 2021 těsně před začátkem natáčení. (makimarketa)
  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)
  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)

Reklama

Reklama