Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// PLUS: Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Hana Vagnerová a další, kteří příjemně civilně zahráli, postavy byli uvěřitelné, dialogy a jejich podání netradiční MÍNUS: děj občas stojí na místě a zajímá se víc o okolní dějové linie než o samotné vyšetřování./// Shrnutí: Zvláštně pojatá kriminálka, která díky své délce nezačne nudit. A ke všemu díky hercům s jejich "klidnými" dialogy může leckoho zaujmout. Postavy jsou prokreslené, mají svoji minulost i své starosti. Jen ten motiv a jednání pachatele se dá hůře vysvětlit i když tvůrci se o to snažili./// PS: Kupodivu mě nejvíc zaujal Norbert Lichý, který si svoji postavu kriminalisty hodně úžívá a dokázal bych si ho v této roli představit častěji. Co takhle nějaký seriál pro něj? ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Snad s výjimkou Najbrta není v Česku další STABILNĚ kvalitní režisér. To už je po Slámově Čtyřech sluncích smutný fakt. U Sedláčka to bylo také všelijak, nyní se však tímto snímkem vyčlenil i z řad těch, kteří jsou kvalitní alespoň občas a už to vypadá spíše tak, že jeho dobré (Pravidla lži) a vynikajicí (Největší z Čechů) filmy byly spíše náhody. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Byl bych ochoten akceptovat klišé typu chlastající policajt, rozvádějící se policajt, přísná šéfka, ale udělat z poměrně slušné kriminálky na konci parodii, to bylo moc. Nechápal jsem také po celou dobu, proč postava Jiřího Langmajera skoro šeptá, ale asi to měl být příspěvek do cool vizáže filmu. Až do posledních minut jsem si pochvaloval, že je tento snímek povedený, zajímavý a na naše poměry slušně zfilmovaný, ale závěr příběhu z něj udělal směšnou slátaninu. Bez posledních deseti minut 4*, pak skoro odpad. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám takový divný dojem, že kdyby se vraždy vyšetřovaly podobným způsobem, tak bych se patrně začal živit jako nájemný vrah. Jednak je to slušně placené a hlavně bych měl jistotu, že mě sehraná dvojice vyšetřovatelů Pitomý a Opilý neodhalí, ani když s nimi budu hrát každý pátek mariáš. Je to zkrátka celé takové pitomé, vražedkyně je snadno odhalitelná již z prvního záběru a já od té chvíle doufal, že mě tvůrci jen tahají za fusekli a pak se vytasí s překvapivou pointou. Nevytasili a tím svůj pokus o světový thriller naprosto pohřbili. Tedy pokud to celé bylo míněno vážně. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Marně hledám něco pozitivního na tomto filmu. Nejmíň mi vadil "herecký výkon" Agáty Hanychové. Bohužel mi přišlo, že ostatní herci (především představitel hlavní postavy - Jiří Langmajer) bezduše odříkávali text, kterému sami moc nevěřili. Knížky Zdeňka Zapletala, autora scénáře, jsem kdysi četl celkem rád. Kobova garáž se mi líbila. I Sedláčkova režijní prvotina mě zaujala. Ovšem tato krimi je tak nelogická (chudák detektivova dcera, horšího otce, který si tahal práci domů, měly snad jen Koprfkinglovy děti...), klišoidní a bez atmosféry (pachatelka je známa od prvního objevení se v příběhu), že dávám jednu hvězdičku za detektivovu (Langmajerovu) hlášku při rozdělování osob, které kriminalisté šli vyslýchat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama