Reklama

Reklama

Pouze vnitrožilně

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Režijní debut herce Garyho Oldmana popisuje syrové životní podmínky na londýnském předměstí. Oldman se vrací k vlastnímu dětství a bez okolků dává nahlédnout přímo do rozpadajících se domů, rozkládajících se rodinných vazeb a temných koutů existence nižších vrstev. V silně emocionálním dramatu se novodobí sídlištní outsideři probojovávají marasmem svých životů a perou se s okolím i vlastními démony s urputnou snahou přežít a zůstat člověkem. (Visions of Light)

(více)

Zajímavosti (5)

Ztraceni ve vesmíru (1998)

  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)

Vyvrženci pekla (2005)

  • The Family Media Guide tvrdil, že slovo "fuck" a jeho varianty bylo ve filmu použito 224 krát, nicméně jiné zdroje uvedly číslo 560, což z tohoto filmu dělalo rekordmana, až do snímku Fuck (2005) (dříve rekord držel film Nil by Mouth (1997), ve kterém se užilo tohoto slova 470 krát). (c.tucker)

Reklama

Reklama