Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 7
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 7

Recenze (157)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Herci jsou celkem dobří, zejména Michael Sheen nikdy nezklame. Ale jinak... Natočit několikadílný seriál o sexu – a je to opravdu jen porno v obleku – mi připadá stejně nápadité a objevné jako natočit několikadílný seriál o dýňové polévce. A několikadílný seriál o objevitelském nadšení sexuologů v padesátých letech pak podobně svěží, jako by asi byl několikadílný seriál o tom, kterak první dýně z Ameriky do Evropy přišla... Seriálu by slušel humor, ten však bohužel zcela postrádá. Stěžejní dějové linky jsou ordinérní a bez svlečených žen, které jistě přilákají pozornost mnoha mužů, nemá dílo co nabídnout. V celé své nahotě se tak odhaluje jen typicky podprůměrný americký brak. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není vůbec laciný seriál těžící pouze z tématu sexu. BBC by z toho rozhodně vytřískala žhavější a detailnější scény. Tady ale ani nejde tolik o detailní záběry kopulujících lidí jako o zajímavý příběh. Je možné porovnat dobu, kdy byla podobná témata tabu a kdy bylo i v ložnicích méně veselo. I láska byla jaksi na okraji. "Ale když už jednou vidíte Oz, proč se vracet do Kansasu." A když už třeba byla láska, chyběla vášeň. Ale je tomu dnes opravdu jinak? Nejsme i nyní lapeni ve světě sňatků bez lásky či rozbitých manželství pro nalezení vášně jinde? Díky Mastersovi možná víme, jak vše funguje a dokážeme o všem mluvit, ale globálně se opakují stejné vzorce. Je ale zajímavé sledovat, jak se věda zajímala o naše základní instinkty. Třeba nás toto připomenutí časů minulých posune někam dál. Třeba to bude jen vášnivý milostný příběh. Uvidím, co se z toho vyklube. Každopádně mám chuť filosofovat a sledovat dál. (Viděno zatím jen 5.dílů - brilantních). EDIT: Seriál si udržel tempo až do konce a závěr série byl očekávatelný, přesto skvělý. Kromě tématu homosexuality a rasismu tu je nastíněno i několik dalších zajímavých témat. Výborná je především linka doktorky bojující za testy na rakovinu děložního čípku. Do toho ještě studená válka a žhavé, nevhodné jiskření na pracovišti. Tahle vztahovka z lékařského prostředí je ozvláštněna historickým pozadím a snad i trochu pravdivým příběhem. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Seriál spadající do 50.let minulého století s provokativním námětem, i na dnešní USA, zkoumajícím lidskou sexualitu. Spojení nezbytného cynického doktorsko-akademického humoru, dramatických zápletek, dobrých herců a chemických tělesných reakcí vyúsťuje k bravůrnímu zážitku. První sezóna: 90%, druhá sezóna: 80% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Úspěch seriálu má na svědomí především ústřední duo - skvělý, uhrančivý Michael Sheen a kouzelná Lizzy Chaplan s hlasem, který vás roztopí jako čokoládu. Většina vedlejších příběhových linek a postav je pak už spíše jen příjemná stafáž. Jestli si MoS udrží kvalitu první série i v dalších řadách, bude moci vyzvat kluky z Maddison avenue, zatím je na takové srovnání ještě brzo. No a ten sezóní cliffhanger byl na můj vkus trochu moc podpásový. 80% ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sex, sex a zase sex......vše se točí kolem něj a stejně tak i v tomto rozkošném retro seriálu. Tentokrát je to však čistě na vědecké bázi. Prudérní padesátá léta této originální zápletce dodávají hlavně zpočátku dosti humorný nádech a všechna tehdejší tabu ( z dnešního pohledu vyvolávající úsměv na tváři ) tomu dodávají to správné koření. Ústřední dvojka odvádí skvělou práci a je ve svých charakterech víc než přesvědčivá (Lizzy Caplan je pro mě objev roku ). I vedlejší dějové linky jsou svěží a zajímavé a tak není co vytknout. Výborný seriál, který se navíc v poslední čtvrtině první série vyvine i ve velmi působivé drama! 1 SÉRIE.....90% ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama