Reklama

Reklama

Kurojuri danči

  • Japonsko クロユリ団地 (více)
Trailer 1

Asuka se přestěhuje to bytového komplexu Kuroyuri, aniž by věděla o záhadných úmrtích před 13 lety. Začne slýchat podivné zvuky z vedlejšího bytu, až je jednoho dne nalezen mrtev starý muž, který bydlel vedle. Tím teprve řada děsivých událostí začíná. (ptsd)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (16)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zhruba prvu tretinu citit aspon aku-taku atmosferu, na ktorej sa mohlo stavat. Vyklula sa z toho sice ducharina, tato ma vsak s odsypajucimi minutami otravovala stale viac a viac. Japonskym predstavitelom a ani ustrednej dievcine som to neveril. Posobi to lacno. Scenaristicky, aj herecky. Takychto pokusov uz bolo naozaj vela. Slabe dvojhviezdie. Neodporucam. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičková první polovina s relativně jednoduše ale o to víc mistrovsky navozenou atmosférou. Jakmile se vytratí tajuplnost a dojde na rozplétání zápletky tak film okamžitě klesne o třídu dolů. Pád navíc bohužel pokračuje ještě hlouběji do zpackaného finále, které by nestačilo ani na céčkové straight-to-video pokusy. Bolí to o to víc, protože vše bylo rozjeto naprosto perfektně a to i bez poslední dobou nutného snižování laťky pro japonské hororové pokusy. Slušná produkční hodnota, plně uspokojivé výkony a skutečně slibný úvod naštěstí pachuť z vypuštěného závěru jakž takž stejně přebije. ()

Reklama

Alisha666 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak... japonské. Seriózně, hodnotit tenhle film a vědět prd nebo ještě míň z japonských reálií, asi bych byl musel jít s procentama dolů. Možná, že příběh (jaký vlastně?) nebyl úplně nejpodařenější a efekty nejskvělejší, ale pokud toužíte po nějakém jiném bijáku, pořád jsou tu pro takové nadšence ještě americké horory, že? V těch japonských jde většinou o něco jiného. O spirit, o atmosféru. Zničit, nahlodat, narušit psychiku. A většinou se jim to povede. Proč je proboha přede dveřmi sůl? Proč se obětuje jídlo? Proč ta ženská mává smetákem z papíru? Moc se mi to líbilo, moc. Ale páč už jsem viděl z japonské dílny lepčí kousky (i když asi ne tolik napchané rituály), je to tak 65%. Než se mi to rozleží a než mě přijde navštívit nějaký nebožtík. Pak cena soli ještě stoupne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor od Hidea Nakatu. Má celkom dobrý príbeh o dievčati, ktoré sa spolu s rodinou nasťahuje do bytu v jednom paneláku, ale už čoskoro si uvedomuje, že s bytom oproti nie je všetko v poriadku. Problém s ním sa jej podarí vyriešiť, lenže ju začne prenasledovať duch starého muža a tak spojí sily s čističom stôp po mŕtvych ľuďoch, ktorý sa v tejto oblasti vyzná. Lenže zisťujú, že skutočnosť je úplne iná, ako si pôvodne mysleli. Spracovanie je celkom slušné, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Spočiatku všetko vyzerá úplne klasicky, sympatická hlavná hrdinka, nové prostredie a rôzne tradičné maličkosti, ktoré postupne pribúdajú. No po tej prvej tretine sa už naznačí, že toto bude predsa len trochu odlišné, dej sa začne uberať celkom nečakaným smerom a nájde sa tu pár dobrých nápadov, takže zo strednej časti som mal skutočne dobrý pocit. Ale nanešťastie z toho tvorcovia nedokázali získať viac a tak už čoskoro cítiť, že tým aj, už sa tu nenájde nič výraznejšie zaujímavé a aj úplný záver pôsobí len obyčajne. Ale aj ak u mňa rozhodne prevláda spokojnosť, tempo rozhodne mohlo byť trochu dynamickejšie, ale inak sa na to pozerá dobre. Po hororovej stránke tu nie je prakticky vôbec o čo stáť, atmosféra je minimálna, napätie som nepocítil ani na okamih a aj tých pár trochu hororovejších scén je len krátkych a ničím výraznejšie zaujímavých a to vrátane záverečnej fázy, ale v tomto prípade mi to vôbec neprekáža, keďže vidno, že tvorcom išlo výhradne o zaujímavú zápletku ladenú duchárskym štýlom, o nejakej snahe desiť im viditeľne vôbec nešlo. Herecké obsadenie nie je zlé, nikto si ma úplne nezískal, ale aspoň ani nesklamal, hlavné duo je bez problémov, rovnako aj postava chlapca a tých pár vedľajších postáv, potrebný štandard to splní. A čo sa týka réžie a technickej stránky, poteší slušná vizuálna stránka, ale ostatné zložky sú už len úplne priemerné. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac, ale na to jedno pozretie je Complex slušná žánrová zábava. 62% ()

numan 

všechny recenze uživatele

Hideo, Hideo, tohle už je fakt moc. Časy, kdy Ringu byl nejlepší horror roku, jsou dávno pryč a žánr poctivé asijské duchařiny od té doby znatelně zdegeneroval. Prostinký příběh o dvou poznamenaných a jednom moc roztomilém děťátku stojí a bohužel hlavně padá s představitelkou hlavní role, a ta i čistokrevnému asijci musí připadat jako těžce přehrávající hysterka. Její výkon je vskutku na žaponského Oscara. Nejzajímavější z celého filmu je místní vymítací rituál lehce připomínající recitační večírky nablblých hip-hoperů. Škoda, začátek byl nadějný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama