Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 3

Recenze (259)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Komunisti jásají, a demokraté, prosím, nekamenujte mě, ale tenhle letos 38 let starý film ukazuje dnešní českou (kapitalistickou) ekonomiku a její problémy v plné nahotě. "Je tu konec měsíce, pánové. Nikdo nemá ani floka, takže lidi budou krást jako straky." Ukázka například pro tvůrce filmu Benga v záloze, že i nadsázka umocněná na druhou může být vtipná. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Michel Galabru vlastní malý obchůdek na sídlišti, kam lidé chodí víceméně ze zvyku a rádi. Jednoho dne se ovšem stane něco, co mu udělá ze života peklo a tím peklem je konkurenční obchodní dům naproti. Z počátku se obchodníci z okolí snaží bouřit, abšak majitel obchoďáku si je koupí a dá jim zaměstnání. Všem až na Michela Galabru, kterému pomůžou kluci z Los Charlots, kteří dělají pro změnu peklo majitelovi obchodního domu. Los Charlots jsou tu ve své nejlepší formě. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl "Velký bazar" poprvé, bylo to něco naprosto nepochopitelného a nejvíc crazy byl samozřejmě ten obří obchodní dům. Dnes už jsem "starší", "zkušenější" a vím, že tenhle hypermarket vlastně vůbec crazy nebyl. Spíš to byla neúprosná realita, z níž si ovšem tvůrci bláznivě stříleli. Tenhle vzdor humorem, tahle milá angažovanost se mi ta tomhle filmu líbí a už proto jej hodnotím výš než italské komedie, dělající si srandu maximálně z toho, jak kdosi přijede z venkova do velkoměsta. Jistě, ten film není špatný ani sám o sobě a některé gagy jsou velmi dobré, jiné ovšem nikoliv. Celkový dojem: 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Le Grand Bizarre. Kulomet umírněného levicového extremismu sice přichází s neuvěřitelnou kadencí vtipu, ale problémem je, že v jeho nábojovém pásu jsou často slepé. O parkouru se tvrdí, že vznikl ve Francii na počátku devadesátých let minulého století. Ta země sedí, ale co se týká období, asi neviděli úvod téhle Zidiho taškařice.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost povedená francouzská komedie s jednoduchým, ale zase geniálně promyšlneným příběhem. Těch vtipných scén je ve filmu dost. Takže s filmem žádné velké problémy nemám. Akorát zhruba poslední dvacetiminutovka filmu už tak vtipná nebyla, tempo klesalo, ale nevadí. Přesto dost dobrý film na tu dobu. 85% = **** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno