Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (281)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého otce stal se náčelníkem všech Apačů žijících na rozsáhlých lovištích mezi Texasem a novým Mexikem mladý Vinnetou. Dobyvatelé ze všech končin světa pronikali do dalších a dalších území a jejich bezohledný postup hrozil rozpoutat novou válku rudých proti bílým. Vinnetou považoval za své životní poslání zabránit těmto hrůzám, které mohly znamenat zánik všech indiánských kmenů. Chyba: Když jde Vinnetou s Rybannou do jeskyně, tak si můžeme všimnout (ještě předtím, než do ní vstoupí), že má šaty a "holé" nohy. V následujícím záběru uvnitř jeskyně už má nejen šaty, ale také kalhoty či tak něco (zkrátka už nemá holé nohy). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když opomenu pár opravdu srandovních okamžiků(A ted nemyslím jenom scéna s medvědem) tak se jedná o celkem jakž takž dobrou Mayovku s perfektní přírodou a celkem dobrým scénářem. Osobně bych řekl že tohle je ten typ kde se vypne mozek a jedete na vlně apačů. Barker je stále borec. A o Kinskim ani nemluvím. Palec nahoru. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat tenhle díl jsem měl vždycky nejradši. Mayovky přitvrdili od začátku tu máme tu nejvíc bezskrupulózní bandu desperátů který se s ničím neserou pálí indiánský vesnice vraždí ženy a děti a jejich šéf aby poslal k čertu Oldu šetrnýho neváhá místo vejplaty nechat upálit zaživa asi 300 svých dělníků. Od začátku až do konce se furt něco děje. Vinnetou má fajt z medvědem a taky nutno dodat, že film objevil vycházející filmový hvězdy Klause Kinského a Terence Hilla. Pro mě prostě best díl. Nevím jestli absolutně nejlepší, ale spolu z Pokladem a Údolím smrti patří určitě do mojí top trojky Mayovek. Pecka film kterej nestárne.100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil Vinnetoua uz pusobi lehce stereotypne. Hraje stale stejna hudba, mame tu stale stejnou prirodu a opet se resi uzemi indianu, ale zatimco v prvnim dile slo o zeleznici, tady de o naleziste petroleje. Navic nechapu, proc, kdyz sem ukecali Klause Kinskiho, tak nedostal hlavni zapornou roli, ale dela jen poskoka dost nevyraznymu zaporakovi. Naopak me potesil Terence Hill, kterej se objevuje v mayovce v tomhle filmu poprve. A je skoda, ze tu chybi plesoun. Dalsi problem je lehce nevyrovnanej dej, obcas jsou fajn prestrelky, sem tam nejaka docela zajimave natocena scena a oproti tomu obcas dlouhy ukecany zabery, kdy se nic nedeje a lehce to nudi. Ale porad se jedna o nadprumernej film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ano, hudba je krásná, krajina kolem Plitvických jezer nádherná (nápad natáčet v bývalé "Jugošce" považuju za naprosto geniální tah německých filmařů) a srbský tělocvikář Gojko Mitič má svaly jako pravý indián :o), ale neodpustím si jako vášnivý čtenář mayovek hnidopišské rýpnutí - co to má, proboha (když už se to teda jmenuje Vinnetou), společného s předlohou? Odpověď je jednoduchá - vůbec, ale vůbec nic. V této souvislosti si nemohu nevzpomenout na nezasloužené nadávání tolkienovců v souvislosti s Jacksonovým Pánem prstenů, ovšem v případě Vinnetoua se nedá mluvit ani o základní dějové kostře. Tato filmová trilogie nemá s knihama absolutně nic společného (mimo několika styčných bodů v prvním díle). Takhle jsem nucen přetrpět páně scenáristovu banální zápletku, i když - ano - hezky natočenou. Přesto mi zůstane milá vzpomínka na dětství, kdy jsem v plném kině prožíval všechna Vinnetouova dobrodružství a vášnivě sbíral filmové pohlednice :o) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Když Vinnetou (Pierre Brice) a Old Shaterhand (Lex Barker) osvobodí lorda Castlepoola (Eddi Arent) z New Venanga a vzápětí všichni vyrazí pronásledovat Forrestera (Anthony Steel), je dobře vidět, že má Castlepool plnovous. Když však Forrestera dostihnou, je Castlepool hladce oholen. (spiritus)
  • Natáčení filmu začalo 18. května a skončilo 27. července 1964. První natočenou scénou byla rovnou jedna z nejtěžších – Vinnetou (Pierre Brice), zachraňující Ribannu (Karin Dor) před medvědem. (hippyman)
  • Grizzlyho, který ohrožuje Ribannu (Karin Dor), představovala cirkusová medvědice z Hamburku jménem Peggy, doprovázená ještě kolegy Mundim a Peterem. Medvědům bylo devět let, vážili 600 až 800 kg a měřili 2,3 metru. Klíčové scény ovšem zahrál (v kožichu) jejich cvičitel Rudi Althoff, protože se režisér Harald Reinl příliš obával nešťastné náhody. (hippyman)

Reklama

Reklama