Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kto od toho ocakava western plny prestreliek bude sklamany. Je to skôr dobovy film a zanrovo najviac pripomina road movie. Vysledok je velmi kvalitny. Herci podavaju chirurgicky presne vykony aj v tych najmensich ulohách. Tommy Lee Jones a Hilary Swank predstavuju skvelu dvojicu a ta zvlastna chemia medzi nimi funguje na 100%. Technicka stranka je tiez spickova. Tak preco davam tak nizke hodnotenie? Pretoze ma sklamalo vyustenie pribehu. A to je este slabe slovo. Doslova ma to nasralo a znechutilo. Dufal som, ze to dopadne nejak inak a zmysluplnejsie. 7/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dříve western znamenal přestřelky, indiány, bandity, honičky na koních a zaprášené putiky a městečka, které hlídá drsný šerif. Dneska se pod pojmem western schová jakýkoliv příběh z prérie 19. století a občas dokonce i z 20. Tommy Lee Jones zvolil hodně nevšední příběh o ženě, která si vybrala náročnější úkol než který byla schopna zvládnout. K ruce si vzala svérázného George Biggse. Společně tvoří hodně nesourodou dvojičku a diváka čeká spousta překvapení. Režisér Jones řeší spoustu scén zvláštně. 60% ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones vytvoril skromný western s nezvyčajnými postavami. The Homesman dobre pozná svoje limity a pred divákom sa nestavia do pozície niečoho výnimočného. Práve táto sympatická úprimnosť sa mi pozdávala najviac. Okrem toho ma upútal aj netradičný príbeh Mary Bee Cuddy a Georgea Briggsa odohrávajúci sa na (veľmi drsne vyobrazenom) Divokom západe. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je pořád machr a díky mu za tenhle počin. The Homesman je neakční western ze staré školy a současným postmoderním flákům nemůže a naštěstí ani nechce konkurovat. Skromný, s velkým citem pro postavy a pomalým tempem, ale zároveň vás schopný v pravou chvíli chytit za koule a nemilosrdně zmáčknout. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones tentokrát na dvou židlích a svoje role si patřičně užil zrovnatak jako Hillary Swank. Zpočátku se sice film rozjíždí pozvolna a nekouká se na něj moc příjemně, ale pokud divák vydrží, dostane zajímavý mix westernu a road movie a jako přídavek dost přesnou přehlídku lidských povah a charakterů a rovněž mnoho námětů k zamyšlení. Děj není zdaleka jednotvárný a zajímavých zvratů, které diváka překvapí, je také více. Dost mne překvapuje dost nízké celkové hodnocení filmu, myslím si, že v této kategorii patří k nadprůměrným, ale pochopitelně ne každý se naladí na tu vlnu, kterou si přál :-? Tommy Lee Jones ... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama