Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (201)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"A proč jsi nenapsal? Protože neumím psát a vy neumíte číst."  Druhý díl  u nás velmi populární Pravé a levé ruky ďábla vlastně prakticky v ničem nezaostává za tím prvním.   Barboni tu společně se Spencerem a Hillem dali novou  omáčku na italské špagety v podobě  nadsázky a humoru a zase jim to klaplo.  U mě lautr stejná zábava pochopitelně i s velkou dávkou nostalgie a nemám důvod měnit hodnocení. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavný spaghetti western, kde dva bratři Trinity (většinou vyčuraný Terence Hill) a Bambino (povětšinu nabručený Bud Spencer) pomáhají slabým a chudým proti mocným, kteří ty chudé jen vysávají a ubližují jim. Tentokráte vše začíná, když se oba bratři vydávají cestou zločinu, aby si vydělali a mohli si užívat. Trinitimu se daří v kartách, po nepovedeném přepadení se vydávají za tajné agenty a nakonec se jim podaří odhalit a zneškodnit nekalé obchody bohatého Parkera (Emilio Delle Piane) a tím osvobodit místní misionářskou stanici a její chudé věřící před bestialitou zloduchů. Sami samozřejmě nezískají zamýšlený lup, ale opět je tu plno vtipu, pořádných ran a rychlých koltů. Další zábavné postavy: otec (Harry Carey Jr.) a matka (Jessica Dublin, která byla mladší než oba bratři) obou hrdinů, představený misie (Pupo De Luca), obávaný Stingary Smith (Benito Stefanelli), falešný pokrový hráč Divoký Hendricks (Antonio Monselesan) a půvabná dívka (Yanti Somer), na kterou dělal Trinity stále dojem. Zkrátka další příjemná oddechová zábava, kde nespoutané a nadšené dobro vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než Pravá a Levá Ruka Ďábla... především po dějové stránce... spousta místa ve filmu zabírá pasáž, kdy hrdinové žerou počestným pocestným fazole, nebo dělaj ostudu v luxusní restauraci. Ale scéna s Pokerem je naprosto skvělá, a následní konflikt dvou mužů u baru taky... takže takovejch 4 a 3/4 ()

curil 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film dvojice Hill - Spencer, který snesu. Je to zřejmě tím, že mám rád westerny, i když ti dva jich natočili více. Tento má vystavený děj podle klasických westernových příběhů a dva hlavní herci mi tentokrát nepřipadají jako úplní nýmandi.  Yanti Somer Trinitá a Bambino jsou dobromyslní braši, ale taky někdy pěkný svině. Pracují tvrdě svými pěstmi za práva chudých a utlačovaných. Krev sice neteče, ale vidíme mnoho rvaček, které svým zvukovým doprovodem budí dojem brutality, avšak všichni víme, že to s realitou nemá nic společného. Celkově průměr, jako všechny filmy s touhle dvojicí. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Malý Joe: - "Poslouchej, Bambino…" Drobeček: - "Buď zticha a neříkej mi Bambino." Malý Joe: - "A jak ti mám říkat?" Drobeček: - "Nijak." farmářova žena: - "Děkuji, synu. Kdyby byl každý tak šlechetný jako vy…" Drobeček: - "Jo, já vím. To byste se nechali přepadávat od rána do večera!" farmář: - "Už jsme tady tři dny a tadyhle Ebnezer má zkažený žaludek…" (Dítě si prdne.) Drobeček: - "Jo, chápu vás." ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Ve východním Německu byl film uveden pod názvem “Der Kleine und der müde Joe“ a v západním Německu pod názvem “Vier Fäuste für ein Halleluja“. V Americe potom jako “Trinity Is Still My Name“. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama