Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Kto by ich nepoznal, jeden modrooký bloňďatý a druhý taký drobček, ktorého päsť Vám na tvári nejednú bolestivú grimasu vykúzli. Áno sú to Malý Joe (Terence Hill) a Drobček (Bud Spencer). Filmik je vlastne pokračovanie Pravej a ľavej ruky diabla, čo bol poriadny kus zábavy a o tu neprídete ani v tomto prípade. Joe a Drobček sú bratia (však sa podobajú ako vajce vajcu), ktorý sa stretávajú opäť v rodnej chatrči .Kým Drobček má snahu o nejakú tu ,,prácu", tak si sem-tam šlohne nejakého toho koňa, Joe sa len necháva ťahať púšťou za svojím ,,oslíkom" a vychutnáva si pohodu.. .Osud ich privádza do blízkeho mesta, kde si pri pokry hneď urobia niekoľko nepriateľov a trochu sa nabalia. Kúpia čosi na seba a čo čert nechce, samozrejmä si ich pomylia s fegerálnymi agentmi, z čoho vyplinie neskutočné množstvo zábavy. Nechýba tu veselý úsmev Terence Hilla, ktorý nám predvedie aké rýchle má ruky i nohy, tie využije v bitke v nejednom bare, máme tu mračiaceho sa Drobčeka, ktorým ani kusy nábytku nepohnú a jeho päste demolujú banditov silou lokomotívy. Naskytuje sa možnosť ľahkého zárobku, ale priplietajú sa im do cesty okrem banditos aj miestný bratia z misionárskej stanice, ktorý sa neobmedzili iba na kázanie dobrého slova. Výborná westernova atmosféra, skvelé dialógy medzi Bambinom a Trinitym, hlášky (,,hľadáš prácu? už len za to ťa zastrelím), pästné súboje v bare či v misii pri skvelej hudbe Guida de Angelisa, whisky , karty, piesok, zbrane a samozrejmä pečené fazule dokresľujú skvelú atmosféru divokého západu. Ja osobne môžem túto podarenú dvojku kedykoľvek a vždy sa dobre pobavím, najmä keď sa takto dobre namixuje pomer akcie a zábavy. Hodnotenie: 80% ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě vlastně nejkultovnější ze všech filmů této dvojky . Sálá z něho westernová a příjemná atmosféra ,tak jako z žádného jiného . Herci výborní , režie skvělá , scénář vynikající , hudba výborná , takže nevím , co si chcete přát víc ? ( možná trochu zkrácení závěrečné scény , ale to je detail) 90%!!! ()

Reklama

superzurda 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování kvalitního filmu. Okradení banditi a následné rodinné setkání, kam bandité vtrhnou jako nezvaní hosté. Je to jeden z mála filmu, kde jsou narušitelé odraženi a ještě okradeni. Nejlepší je scéna S+H večeří v nejdražším podniku ve městě. ,,Kdyby byl každý tak šlechetný jako vy." ,,Tak byste se nechali přepadávat častějc." ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, jednuduchý príbeh, neuveritelne dobré dialogy a super hlášky. Herecké výkony Terenca Hilla a Bud Spencera ani nemusím komentovať proste dokonalé. Najlepšia scéna v reštavrácii! Film som videl asi 100x no už sa teším na jeho znovupozretie! Hodnotenie jasných 5* nič viac nemože westernovka mať ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"A proč jsi nenapsal? Protože neumím psát a vy neumíte číst."  Druhý díl  u nás velmi populární Pravé a levé ruky ďábla vlastně prakticky v ničem nezaostává za tím prvním.   Barboni tu společně se Spencerem a Hillem dali novou  omáčku na italské špagety v podobě  nadsázky a humoru a zase jim to klaplo.  U mě lautr stejná zábava pochopitelně i s velkou dávkou nostalgie a nemám důvod měnit hodnocení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Po tom, čo sa Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) nechali podplatiť Parkerom, vrátili sa do San Jose. Scéna ich návratu ukazuje ako sa nesú na koňoch a niekoľko metrov pred nimi kráča staršia žena v tmavomodrom oblečení. V ďalšom prestrihu, keď ich kamera sníma oveľa bližšie, vidieť, že žena v tmavomodrom oblečení kráča nelogicky za nimi, navyše po pravej strane vidieť muža ako ide na koni, hoci v scéne predtým žiadny iný muž na koni nešiel. (AxelWers)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama