Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Reklama

Leoric odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná adaptace výborné povídky H.P. Lovecrafta, Call of Cthulhu. Temnou atmosféru Arnhemu toto dílo postrádá, tváří se jen jako obyčejný slasher. Filmu nepomáhá ani výběr herce v hlavní roli, a blondýna ve vedlejší roli působí vyloženě rušivě. Je vidět, že Stuart Gordon má svůj tvůrčí vrchol za sebou, i když.. Naděje umírá poslední. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s absolutně nulovým očekáváním, a byl jsem velice příjemně překvapen. Dagon je lahůdková žánrovka, béčko jako hrom, ale se skutečně strašidelnou atmosférou a celkem i originálním dějem. Béčkovost ze scénáře přímo prýští, a tak jsem schopen lehce překousnout některé vysloveně směšné scény, občas nějaké to klišé, nebo předvídatelné události. Film mi na druhou stranu nabídl nabitý zábavný děj, jednu ultimátní gore scénu, dobré masky, slušnou porci napětí a ujetý konec. Co víc chtít od filmu s názvem "Dagon" ;) Jenom jsem celou dobu hádal, že film je tak v první poloviny devadesátých let, a teď koukám že je z roku 2001 - celkem síla. Jinými slovy naprosto vystihl můj názor uživatel J*A*S*M ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Možná jsem dlouho neviděl žádný horor, možná se Gordon trefil do mého vkusu, ale tohle mi sedlo. Brýlatý antihrdina se vydává na luxusní jachtě s přítelkyní a dvojicí přátel na plavbu, ale brzy skončí v bohem zapomenuté rybářské vesničce plné prapodivných obyvatel, pro které se stává lovnou zvěří. Hlavní postava se chová jako normální člověk, který je zahnán do kouta a bojuje čím umí, ale nedělá žádný nesmysly, ošuntělé a omlácené městečko je perfektní kulisa příběhu, podivné zrůdy který vlastně celý film pořádně nevidíme skvělí protivníci. Triky mě jako fandovi 80. let vůbec nevadili, stejně jako že jsem se lekl asi jen jednou a toho gore tam taky moc nebylo. Důležitý je, že to byl originální horor se zajímavým nadpřirozeným zlem, který byl slušně napínavý a ve finále i hodně brutální. A pointa jakkoliv překvapivá zpětně dává i smysl. Čili ano, Gordon mě opět nezklamal. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama