Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Veliká klasika, kterou jsem viděl za těch  spoustu let, co se na pohyblivé obrázky dívám, už nespočetněkrát. Vždycky mě spolehlivě dostane především hudba a špína, prach a pot  italských špaget, které tady čouhají z každého záběru. K dokonalosti lehké a vtipné westernové komedie pak u nás přispívá i vynikající dabing.  Hill a Spencer tady poprvé navlékli své typické "šaškovské" čepice, vyhrnuli si rukávy, plivli do dlaní a zmlátili, přestříleli či alespoň zesměšnili hordy nanicovatých pistolníků.  Nenápadný návrat k filmové grotesce, který v průběhu své dlouhé a úspěšné kariéry obě italská esa mnohokrát zopakovala, byť z mého pohledu jim to v té rozpálené Divoké Itálii slušelo nejvíc.  A tak nejen z nostalgie  pět fazolí na okraji pánve zůstává. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených spagetoi-fazolo-westernů v podávní dvou nezmarů Hilla a Spencera. Trošku mě tam chybělo střílení. Ale zato si ho chlapci vynahradili častým mlácením ubohých komparzistů. Jeden z nejpovedenějších filmů této dvojky:) Film má opravdu kvalitní westerno nádech, fazole, pistole, ostruhy, whisky, pěsti, kopance, špinaví a upocení pistolnící a to vše podpořeno povedeným soundtrackem. Jasná volba na volný večer. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Dva desperáti se šerifskou hvězdou, blázniví mormoni, neskutečně fešáckej hudební podkres, vynikající scénář ("I Pán překročil poušť." "Jo, jenže ten neměl za sebou jízdní policii...") a divokej mexikánec Mescal. Kvůli Hillovi a Spencerovi byl Západ fakt Divoký. Kdejaký chlastem zarudlý zjizvený pistolník se třásl před masivními dlaněmi Buda Spencera (facka od něj rovná se hlava kaput) a rychlými klepety Terence Hilla. Už vím, proč se na Aljašce rýžovalo zlato ve velkém ----- aby měli lidi, co zkřížili cestu těmto dvěma hitmanům, na zlaté zuby. V souboji na pěsti bych si vsadil na Spencera, ne na OldShatterhanda. Svižné tempo, můj oblíbený humor, stádo švihlých mormonů a skvělá hudba od Franca Micalizziho. Moje oblíbená delikatesa. K tomu nejlepší hromadná bitka, kterou kdy hoši spíchli. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)

Reklama

Reklama