Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale tenhle špageťák jsem viděl poprvé v životě. Najdeme tu v podstatě skoro celou partu, která se pak sešla u Podivného dědictví, ale něco tu přebývá: Bud Spencer. Ten nicméně táhne na svých širokých ramenou celý film. Jeho otrávený výraz je naprostou klasikou. Ovšem nevinné modré oči Terence Hilla utopené kdesi v mastné upocené zarostlé tváři také... À Propos upocené. Po skončení jsem to musel utřít pod televizí, protože pot z filmu vyloženě kape. :-) ()

Reklama

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Trochu se mi tahle dvojka a její filmy v tý změti buum, prásk, - neuvěřitelnej mlátiček, pletou. Takže nevím o čem, že přesně byla pravá a levá ruka ďábla, ale asi to není podstatné. Důležitý je, aby bylo tak deset chlapíků, hodně hubenejch a hodně malejch a ty nabíhali na kladivo Buda Spencera a sem tam na facku Terence Hilla, no a do toho jedna stejná váhová kategorie Buda...ale která stejně tu hlavičku a kladivo dostane. Primitivní sranda...ale jsem i primitiv. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Už takmer pol roka mi v hlave vŕtal film, v ktorom po pasáži z Kazateľa nasleduje dobrá bitka. Do "Hľadám film..." som nechcela písať, nakoľko táto rubrika žiaľ už dávno neplní svoju funkciu. O to väčšia bola moja radosť keď som zbadala brata Tobiáša a jeho blond náborovú jednotku. A po toľkých rokoch čo som túto klasiku nevidela, opäť nesklamala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • V talianskych kinách bol najnavštevovanejším domácim filmom až do roku 1986. (m.a.t.o.)
  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)

Reklama

Reklama