Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (132)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon měl hodně slušný rozjezd své kariéry. Jeho prvotina Re-Animátor byla dokonalým skloubením hororu a komedie. Rok nato natočil s prakticky totožnou sestavou čistě hororové From Beyond. Jeffrey Combs opět válí, praktické efekty nemají chybu a já vrním blahem. Když porovnám dnešní stupidní lekačkové horory s těmi osmdesátkovými a devadesátkovými, tak je mi do breku. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ako lovecraftovský superfanúšik vnímam toto dielko ako rozptýlenie počas čakania na nejakú skutočne hodnotnú lovecraftovskú adaptáciu. Nebyť odvekej nešťastnej americkej ignorancie koherentnosti a vnútornej integrity hororového žánru a snahy o entertainment za každú cenu (implikácia humoru a erotiky iba preto, že "je škoda" vyhodiť náhodne vymyslenú srandu či "skrytú" krásu herečiek), mohlo ísť o mimoriadne dielo. Pre upresnenie povahy lovecraftovského hororového subžánru pripomínam, že Lovecraft a nahotinky sú veličiny, ktoré sa navzájom vylučujú. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bolenie hlavy? Jeffrey Combs a jeho úhory za dverami! Adaptácia príbehu H.P. Lovecrafta From Beyond, ktorý bol spísaný už v roku 1920 (publikovaný až v roku 1934), vstúpila do pekných 80tych rokov efektne a herecky na úrovni. Vyšiel z toho rozmanitý sci-fi horor s množstvom nápadov, pohrávajúci sa s myšlienkou paralelného sveta, ktorého sila a vedomie sa usiluje o desivú expanziu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo mám rád na 80-ties béčkových hororoch tu je v plnej miere a vrcholovej kvalite! Krásna Barbara Crampton, ktorá ukáže cicky a navlečie sa do sado-maso oblečku tu má skoro všetky možné polohy: nevinná kráska v nočnej košeli versus zvodná chlípna dračica v latexe, okuliarnatá ambiciózna vedkyňa versus psychopatická narušená pacientka... Vrcholom sú však ako to už v takýchto prípadoch býva geniálne masky a efekty, ktoré sú tu vskutku pôsobivé a megalomanské a dokonca oveľa lepšie, ako o tri roky neskôr producent Yuzna so Screaming Mad Georgeom urobili v Society (aj keď tam to nabralo status kultovosti kvôli kontestu a úchylnosti). Skrátka, táto na pohľad komorná a nenápadná "Lovecraftovko-gordonovko-Yuznovka" ma prekvapila a plnohodnotne potešila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé béčko ,hodně krve a spousta akce. Jakýsi vědec udělá stroj kdy se dá s jeho pomocí dostat na druhou stranu ,ale poněkud to člověka změní a stává se z něj něco jako vetřelec.Jeho asistent je poslán na psychárnu jelikož si myslí ,že toho vědce zabil ,ale je tu mladá žena ,které to nedá a chce ten přístroj znova použít s jeho pomocí samozřejmě jde s nima policista a akce začíná. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)
  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)
  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama