Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (132)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Ďalšia adaptácia H. P. Lovercraft's, rovnakí ľudia ( Gordon, Yuzna ), hlavná postava opäť vedec ( zase skvelý Jeffrey Combs ), vnútornosti, pojedanie mozgov a skoro tak zábavné ako Re-Animator. O hudbu sa podobne ako pri Re-Animator postaral Richard Band, ktorý odviedol skvelú prácu a hudba do filmu výborne zapadá. Záver je brutal zábavný, plný krvi a nechutnosí a aj keď je to celkovo o niečo horšie než predchádzajúca spolupráca, stále sa jedná o super zábavu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhý snímek Stuarta Gordona opět naplnil mé očekávání. Naprosto dokonalá béčková hororová podívaná se šílenými vědci (Sorel, Combs) a svůdnou doktorkou (Crampton), která se v polovině snímku změní z upjaté doktorky na dračici v SM oblečku. Navíc poslední dva jmenovaní patří k nesmrtelnému Re-Animátor komandu. Celý ansábl doplňuje drsňácký policajt a svinská doktorka na psychiatrické klinice. Totálně vražedný koktejl, plný slizu, podivných potvor odněkud z druhého břehu, zvráceného chtíče a vysávání mozků očními důlky nadchne každého hororového fanouška. Parádní triky, hudba, tajemné sídlo s ďábelským přístrojem v podkroví, věčně vyjevený Combs...ještě když v tom všem má prsty i Brian Yuzna, nemůže to dopadnout jinak než na plný počet. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cítíš tu energii Crawforde? Roztomile příjemná úchylárnička a výlet do neprobádaných částí lidského mozku a někdy když chcete vědět víc nezbývá než se doslova zakousnout do šedý kůry mozkový a... Je to výborný!!! přesně tak jak netušené chutě lze objevit! Jefrey Combs v druhé půlce plešatý zakusující se do mozku je neodolatelný a rezonátor je dílo satanovo. Co se stalo? Ono ho to snědlo! 85% ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavý námět se v průběhu filmu zvrhne v přehlídku jedněch z nejšílenějších gore scén, jaké jsem kdy viděl. A zde tím nemyslím přímo krvavé, či násilné scény (jako třeba v Saw, nebo v zombie filmech), ale spíš takový ten styl z The Thing (fanatické transformace lidských těl v nezemské šílenosti). Jeffrey Combs boduje opět na plné čáře, jeho finální běsnění je skutečně něco. Dost mi ale vadilo, že celý film stojí pouze a jenom na těchto gore scénách, a nedostává se mu dobré a napínavé atmosféry. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tohle byl otřes. Trapácké dialogy, scénář veškerý nijaký, herci se zřejmě inspirovali v italské škole horroru, takže přehrávají jak o život, no prostě děs. Jeffrey Combs mě začal srát hned jak se objevil na scéně, podle mě neumí hrát a tímhle filmem to znova potvrdil. Když vezmu v potaz, jaké filmy už byly v roce 1986 natočené, tak už tehdy musela tahle věc působit trapně. Jedna hvězda za celkem slušné triky a monstra a druhá za poměrně slušnou první půlhodinu. Slušné béčko musí dohnat nedostatek peněz a kvalitních herců alespoň zajímavým scénářem, tady nebylo nic. Nesouhlasím se spoustů hodnotitelů, ten film je prostě špatný i na tu dobu, kdy byl natočen. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • MGM vydala DVD verzi, která obsahuje některé očekávané scény navíc. MPAA (Motion Picture Association of America) požadovala, aby byly vystříhány S&M a gore scény, aby mohla být verze označena jako R-rated. Odstraněné zaběry byly poté vydány s verzí publikovanou na Monsters HD Channel (kopie této verze byly distribuovány na internetu). (PußyMagnet)
  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)
  • Dr. Bloch je pojmenován po příteli H.P. Lovecrafta, Robertu Blochovi, autoru románu, podle kterého bylo natočeno Psycho (1960). (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama