Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (131)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tvůrci slavného Re-animátora se rok poté opět společně setkali, aby natočili další výborný horor přesně v jejich sleazy stylu. Krví tu tentokrát trošku šetří, ale bohatě to vynahrazují množstvím roztodivných monster, které před očima diváků neustále mění svou podobu a překvapují tak maskérskou kreativitou. Scénář si vystačí s několika málo postavami, obraz se hemží pestrými barvami a především díky pěkné Bandovo hudbě se daří vytvořit napjatou atmosféru s lehkým erotickým nábojem. Snímek ráda vysílala v pátečních večerech i tv nova. To bylo ale v době, kdy ještě za něco stála. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tohle byl otřes. Trapácké dialogy, scénář veškerý nijaký, herci se zřejmě inspirovali v italské škole horroru, takže přehrávají jak o život, no prostě děs. Jeffrey Combs mě začal srát hned jak se objevil na scéně, podle mě neumí hrát a tímhle filmem to znova potvrdil. Když vezmu v potaz, jaké filmy už byly v roce 1986 natočené, tak už tehdy musela tahle věc působit trapně. Jedna hvězda za celkem slušné triky a monstra a druhá za poměrně slušnou první půlhodinu. Slušné béčko musí dohnat nedostatek peněz a kvalitních herců alespoň zajímavým scénářem, tady nebylo nic. Nesouhlasím se spoustů hodnotitelů, ten film je prostě špatný i na tu dobu, kdy byl natočen. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Stuart Gordon /Panenky 1987, Re- Animator/ natocil len priemerny horor, ktory ani nema poriadne cim vystrasit. Krvou sa setri - a to je dobre, nejsem upir a vlastne krv neznasam aj v reali, ale nechutnosti zase dostali priestor. No nic, po reziserskej stranke je to priemerne a Jeffrey Combs sa snazi, aj ken Foree /Dawn of the Dead 1978/. Holt, ale Gordon je tu len za zrucneho rutinera : 56 % ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs ako doktor Crawford a Pretorius zostroja rezonátor, ktorý slúži k stimulacii epifízi. Pretorius pri rezonátoru zomrie, a Crawforda zavrú do blázinca. O Crawforda sa začne zaujímať doktorka Mcmichaelosová, ktorá ho dostane z blázinca a s pomocou policajta Brownlea Ken Foree pokusili overit jeho teoriu. Lenže po otvorení začina oživovať Pretorius a začína sa boj o život. Ten parchant vyzeral fakt slizko. Celkovo dosť dobrý dojem z filmu ako takého ani to nenudí a má to zaujímavý dej. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo mám rád na 80-ties béčkových hororoch tu je v plnej miere a vrcholovej kvalite! Krásna Barbara Crampton, ktorá ukáže cicky a navlečie sa do sado-maso oblečku tu má skoro všetky možné polohy: nevinná kráska v nočnej košeli versus zvodná chlípna dračica v latexe, okuliarnatá ambiciózna vedkyňa versus psychopatická narušená pacientka... Vrcholom sú však ako to už v takýchto prípadoch býva geniálne masky a efekty, ktoré sú tu vskutku pôsobivé a megalomanské a dokonca oveľa lepšie, ako o tri roky neskôr producent Yuzna so Screaming Mad Georgeom urobili v Society (aj keď tam to nabralo status kultovosti kvôli kontestu a úchylnosti). Skrátka, táto na pohľad komorná a nenápadná "Lovecraftovko-gordonovko-Yuznovka" ma prekvapila a plnohodnotne potešila. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Přestože jde o americkou produkci, film byl točen v Itálii. Proto i například vystupující sanitka je značky Fiat, konkrétně typ Ducato. (Stejšn)
  • Dr. Bloch je pojmenován po příteli H.P. Lovecrafta, Robertu Blochovi, autoru románu, podle kterého bylo natočeno Psycho (1960). (PußyMagnet)
  • Tričko Miskatonické univerzity, ve kterém spí Dr. Crawford (JeffreyCombs), odkazuje na tvorbu Howarda Phillipse Lovecrafta. Na Miskatonické univerzitě v Arkhamu má být totiž uložen legendární Necronomicon. (m.xFuck)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama