Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Jordan 

všechny recenze uživatele

všeobecne sa reanimátor považuje za väčší úspech a legendu, no mne sa oveľa viac páči o rok mladšie spojenie veličín gordon-yuzna-lovecraft-ahlberg-band-combs-crampton: from beyond. pozoruhodné je, že tu vytvoril combs diametrálne odlišnú postavu, než o rok neskôr. za pozornosť ďalej stojí u mňa trochu problematické spracovanie a pracovanie s hudobným motívom zo psycha, aj keď úvodné titulky sú po grafickej stránke fasa. napokon som si odložil to najlepšie: mladá cramptonka tu vyzerá báječne a okrem ceciek (2x) sa v jednom zábere môžeme pokochať aj jej ryšavo-blonďavým bobríkom odvahy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horror, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny horrorů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol ... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej brutální horor, kterej si mě dostal hned od začátku výbornou atmosférou a fakt na tu dobu skvělejma trikama, krom toho takový krvavý jatkatriky z týhle doby prostě miluju, tohle byl pro mě fakt přímo ráj. Takovej bezhlavej doktor Hill byl prostě božskej, krom toho, to bylo výborně nasnímaný, takže tam kde by triky vypadaly trošku směšně a nereálně, tam byl záběr pěkně skrytej a tam kde se to dalo vizuálně zvládnout to režisér vybalil na diváka slušně zblízka a fakt působivě. Pro mě jeden z nejlepších hororů, co sem kdy viděl ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Re-Animátor je dokonalou výstavkou chutně naservírovaného humoru s chytře vymyšleným nápadem o re-animovaných mrtvolách. Nesmím opomenout také Jaffreyho Combse, který vystřihl parádní roli šíleného vědce, jenž je hnán jedinou vidinou, kvůli které jde doslova přes mrtvoly. Efekty drží krok, jsou velmi povedené, a ucelují tu skvělou parodickou atmosféru. Inu, osmdesátá léta jsou zlatý věk a Re-Animator je jen dalším důkazem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama