Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

mm13 

všechny recenze uživatele

Lovecrafta tu škoda hľadať. A komédiou sa Re-Animator stal asi až po tom, čo si ho pozreli ľudia z produkcie a štábu a s hrôzou zistili, čo za zlátaninu vlastne stvorili. Finančné prostriedky v tej chvíli už žiadne, prilepiť ku hororu žáner "komédia" bolo teda jediným riešením. Nakoniec sa to ukázalo byť aj šťastným riešením, každopádne si aj o polnoci a z voleja spomeniem na väčšie klasiky (nie len tejto dekády), ktoré sú tohto označenia ďaleko hodnejšie. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

všeobecne sa reanimátor považuje za väčší úspech a legendu, no mne sa oveľa viac páči o rok mladšie spojenie veličín gordon-yuzna-lovecraft-ahlberg-band-combs-crampton: from beyond. pozoruhodné je, že tu vytvoril combs diametrálne odlišnú postavu, než o rok neskôr. za pozornosť ďalej stojí u mňa trochu problematické spracovanie a pracovanie s hudobným motívom zo psycha, aj keď úvodné titulky sú po grafickej stránke fasa. napokon som si odložil to najlepšie: mladá cramptonka tu vyzerá báječne a okrem ceciek (2x) sa v jednom zábere môžeme pokochať aj jej ryšavo-blonďavým bobríkom odvahy. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, pane Weste, jsme se setkali tváří v tvář. Myslím, že naše setkání lze považovat za osudové. Tolik jsem toho o Vás slyšel. V mých očích jste fenomenálním individualistou co se týče vaší profese i vašeho života. Slepě Vám důvěřuji a jsem si vědom, že priorita vašeho poslání je vyšší než počet obětí kvůli němu podstoupených. Někdy se nesmíme ohlížet zpět a musíme se zaměřit pouze na náš cíl i když je téměř neviditelný a tak vzdálený. Váš objev - re-animace, tudíž znovuoživení zemřelých jistě vejde do dějin medicíny a vy dojdete zaslouženého uznání. Nikdo už nikdy Váš objev nezpochybní. Vím, čeká Vás ještě dlouhá cesta ke stabilizování Vašeho objevu ale hlavně k přesvědčení veřejnosti, že se nejedná o nic nehumáního či nepřirozeného, ale že jste to právě vy, kdo stanovil další důležitý milník v dějinách lidstva. Dovolte mi popřát Vám hodně štěstí a také hodně sil a odhodlání ve vašem poslání, které navždy změní svět živých ale také svět mrtvých. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborná variace na frankensteinovské téma. Poutavá brutální úchylárna jemně říznutá hodně černým humorem. Efekty a masky, zjevně dělané na koleně, jsou překvapivě působivé i po víc jak třiceti letech, v podstatě totéž platí i pro gradující drsné finále. Nejlepší a nejpamětihodnější jsou na tom ale (záporné) postavy - hamižný slizák dr. Hill a hlavně kultovní maniakální "vědec" Herbert West v naprosto bezchybném podání Jeffryho Combse. Hororové 80´s béčko jako lusk! 80 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)
  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama