Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Claw 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém se zub času podepsal natolik, že dnes jde o nudnou a trapnou slátaninu... To je ale vlastnost většiny hororů 80. let. Chvílemi pobaví, ale v podstatě se ve filmu nic neděje, občas nějaké ty více či méně zdařilé gore efekty, neustálé oživování mrtvol... ale naprosto výborný doktor Watts!! To je prostě postavička k pohledání ve všech třech dílech. Film v dnešní době již nešokuje, nepřekvapí, ani příliš nepobaví. Ovšem určitou kvalitu ujeté splatterové komedie si přesto stále drží... /40%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení Gordon, Yuzna a Combs vypadalo docela slibně a ač jsem měl všechny díly Re-Animatora doma už dlouho, až dnes jsem se dokopal k tomu abych si je pustil. První díl mě však zezačátku trošku znechutil svým českým dabingem, kdy všechny postavy daboval jeden člověk. Děj se mi zprvu moc nelíbil, ale jak plynul čas i já tomu začal přicházet na chuť a musím souhlasit, že postava doktora Westa se nesmazatelně vepsala do hororového žánru. Především pak trefnými hláškami a podáním samotného Combse, který byl prostě cool. Závěrečný masakr na patologii byl doslova pastvou pro mé oči. Skvělý byl i hudební doprovod, který dodal atmosféře ty správné grády. 70% ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Maximálně pokleslá zábava! Po dokoukání jsem si vzpomněl na Jacksonův rajčatový protlak jménem Braindead - Živí mrtví a srdéčko hned několikrát zaplesalo! V jádru se jedná o komediální horůrek s libůstkovými splatter efekty, který je stejně, tak béčkový jako zmíněný kult. Navíc mi to sedí po všech stránkách, ať už v použité hudbě, výpravou, scénářem, ale nejvíc ve zvolených typech hlavních protagonistů. Obzvlášť Jeffrey Combs v roli experimentátora Dr. Westa je dokonalý, jak svým prapodivným chováním, zapáleností, tak i tím pěkně zvráceným pohledem. Od každého aspektu je tu něco, navíc vše dobře vyváženo a nic zbytečného navíc. Žádné nůďo, ale čistokrevná a střeštěná filmová lobotomie, která je stále dobře koukatelná. K tomu všemu napěchovaná pekelně morbidním černým humorem! Právem se jedná o klasiku svého žánru! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy se Cain (Bruce Abbott) a Meg (Barbara Crampton) vloupají do kanceláře Dr. Hilla (David Gale), rozbijí výplň dveří. Poté se však Dr. Hill (David Gale) a jeho hlava vrací do kanceláře a výplň dveří je neporušená. (AmonK)
  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)
  • V jedné chvíli říká doktor Carl Hill (David Gale), že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet. V druhé polovině filmu je ale možné všimnout si, že uvězněný doktor Dean Halsey (Robert Sampson) vidí i slyší. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama