Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Utrhnutá mluvící hlava líže kozy spoutaný nahý holce. To v jiných filmech asi neuvidíte. Brakový námět je velmi zábavně a dobře zpracován do bezvadnýho filmu. Je to fakt ultimátní horor, ale budete se spíše řehtat. Všude megakrve a brutalita a do toho tam běhá sheldonovský Jeffrey Combs a cedí hlášky. Fakt ta jeho postava je hrozně super a tomu už tak grotesknímu filmu dodává punc nezapomenutelnosti. A ten hudební motiv...no prostě paráda. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Túto hororovú komédiu som prvýkrát videl už v mladom veku na VHS, ale vtedy som ešte nemal dostatočne vycibrený vkus na to, aby som si dokázal naplno užiť brutálnu zábavu v podaní dvojice Stuart Gordon - Brian Yuzna :), takže som si dal po dlhšom čase repete a nebol som určite sklamaný. Re-Animator patrí medzi vlajkové lode béčkovej hororovej zábavy, dvojica Gordon - Yuzna to v tomto smere vždy vedela. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, pane Weste, jsme se setkali tváří v tvář. Myslím, že naše setkání lze považovat za osudové. Tolik jsem toho o Vás slyšel. V mých očích jste fenomenálním individualistou co se týče vaší profese i vašeho života. Slepě Vám důvěřuji a jsem si vědom, že priorita vašeho poslání je vyšší než počet obětí kvůli němu podstoupených. Někdy se nesmíme ohlížet zpět a musíme se zaměřit pouze na náš cíl i když je téměř neviditelný a tak vzdálený. Váš objev - re-animace, tudíž znovuoživení zemřelých jistě vejde do dějin medicíny a vy dojdete zaslouženého uznání. Nikdo už nikdy Váš objev nezpochybní. Vím, čeká Vás ještě dlouhá cesta ke stabilizování Vašeho objevu ale hlavně k přesvědčení veřejnosti, že se nejedná o nic nehumáního či nepřirozeného, ale že jste to právě vy, kdo stanovil další důležitý milník v dějinách lidstva. Dovolte mi popřát Vám hodně štěstí a také hodně sil a odhodlání ve vašem poslání, které navždy změní svět živých ale také svět mrtvých. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován příběhem HP Lovecrafta "Herbert West - Re-Animator". (Chatterer)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Ve scéně, kdy se Cain (Bruce Abbott) a Meg (Barbara Crampton) vloupají do kanceláře Dr. Hilla (David Gale), rozbijí výplň dveří. Poté se však Dr. Hill (David Gale) a jeho hlava vrací do kanceláře a výplň dveří je neporušená. (AmonK)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno